index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Gradonačelnik Kerum uputio priopćenje kupcima stanova s Liste POS-a

Gradonačelnik Splita Željko Kerum uputio je danas priopćenje za javnost kupcima stanova s Liste POS-a u kojem stoji:
"Poštovani sugrađani, kupci stanova s Liste POS-a po ...

2011_09_26_priopcenje-pos.jpg ... cijeni od 1000 eura po metru četvornom,
Zadnjih nekoliko dana pratim preko medija i gradskih službi situaciju oko gradnje stanova na Kili. Kad vidim sve te objave i priče oko stanova, koju ideju sam ja pokrenuo, odnosno obećao stanove po tisuću eura, pomislim isto kao i vi: „tu je nešto mutno“. Ali nije ništa mutno, sve je čisto, zakonito i iznad svega ljudski i moralno. Krenut ću redom.
Kad sam se ja kandidirao za gradonačelnika obećao sam da ću riješiti stanove ljudima s liste POS-a. Kad sam došao na službu u Grad shvatio sam da sve gradske parcele, na kojima smo mislili graditi te stanove, blokira politika kojoj sam pomrsio račune pobijedivši ih na lokalnim izborima. Također sam shvatio da, ne samo da sada blokiraju izgradnju jeftinih stanova, nego to čine konstantno cijelo desetljeće jer im nije u interesu da vi dobijete stanove po tisuću eura za metar kvadratni jer je ta ista politika davala mogućnost raznim investitorima da prodaju stanove preko 2500 eura po metru kvadratnom. Napominjem da jedini stanovi koji su se napravili u Splitu su moje djelo, odnosno firme „Kerum“ koja je kupila zemljište i osigurala gradnju tih POS-ovih stanova.
Ovo vam pišem jer želim da shvatite da se s vama politizira i da ne nasjedate političarima koji vas koriste kao oružje protiv mene. Znači, kad sam shvatio da blokiraju sve parcele za gradnju jeftinih stanova našli smo rješenje u firmi „Kila“ koja je sklopila ugovor s gradskom firmom „Split gradnja“ da vama proda stanove po tisuću eura po metru kvadratnom.
Sada ono najvažnije. Zemljište na Kili ima oko 30 tisuća metara kvadratnih. Po važećem GUP-u je M1 stambena zona, znači građevna. Sama parcela, odnosno zemljište, procijenjeno od sudskog vještaka vrijedi minimalno 10 milijuna eura. Projekti su završeni i djelo su arhitekta Ante Kuzmanića i „Split gradnja“ može zaključivati ugovore s vama.
Vaše primjedbe na ugovore koje mi je dao direktor „Split gradnje“ Mario Dadić djelomično razumijem i to se odnosi isključivo na garanciju vašeg učešća za kupnju stana. Sve ostale vaše primjedbe su „čula-rekla-kazala“ i svatko onaj tko ih plasira vama ne želi dobro i da vi dođete do vašeg stana.
Zaključak: Vaše učešće mora biti osigurano u vašem financijskom iznosu koji ste platili kao depozit ili kao hipoteka na zemljište na Kili koje vrijedi 10 milijuna eura.
To je vaša garancija i ne tražim da mi vjerujete na riječ iako je meni riječ svetinja. Ja ono što sam obećao uvijek sam napravio. Tako će biti i sada.
Pozdravljam vas."

GRADONAČELNIK
Željko Kerum


Priopćenje gradonačelnika upućeno kupcima stanova s liste POS-a (pdf)

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba