index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Usvojen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Gradski vijećnici su danas, na svojoj 25. sjednici većinom glasova usvojili Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Splita za razdoblje siječanj-lipanj 2011. godine.
Pročelnica Upravnog odjela za financije Ljiljana Vučetić je uvodno istaknula ...

2011_09_23_22-sjednica-gv.jpg ... da su u prvom polugodištu ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 331 milijun kuna, dok su rashodi iznosili 383 milijuna kuna., što s prenesenim manjkom iz prošle godine u ovoj predstavlja minus od 55,6 milijuna kuna, ali je zbog prenesenog neraspoloživog viška u visini od 21 milijun kuna stvarni manjak 34,6 milijuna kuna. Ona je naglasila da je naplata potraživanja izvršena u većem postotku nego prijašnjih godina, ali da su manje nego očekivano ostvarene tri vrste prihoda: komunalni doprinos, prodaja zemljišta i prodaja dionica HNK „Hajduk“. Uspoređujući s 2008. godinom ona je kazala da su prihodi povećani za 100 milijuna kuna, napominjući da je fiskalna snaga proračuna te godine bila oko 740 milijuna kuna.

Među najznačajnijim odlukama usvojenim na sjednici su one o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi i o vrijednostima jediničnih iznosa za položajne zone grada Splita. Riječ je o odlukama kojima se operacionalizira Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama i Uredba Vlade o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru. Temeljem tih odluka moguće je ozakoniti osim dvije etaže (od kojih je druga potkrovlje) još jednu etažu, ako se takva zgrada nalazi unutar građevinskog područja i još dvije, ako je zgrada izvan građevinskog područja. Sukladno Odluci o komunalnom doprinosu utvrđeno je pet položajnih zona u gradu Splitu u kojima se vrijednost jediničnog iznosa kreće od 22,50 kuna u prvoj zoni do 4 kune u petoj zoni.

2011_09_23_22-sjednica_gv.jpgNa sjednici su usvojene i ciljane izmjene i dopune GUP-a koje se odnose na područje Lore, kako bi se omogućio nastavak izgradnje druge faze Spaladium centra u Lori.

Većinom glasova Duško Mucalo ponovo je imenovan vršiteljem dužnosti intendanta HNK Split, do izbora novog intendanta po ponovnom raspisivanju natječaja za to mjesto.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba