index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Priopćenje gradonačelnika Željka Keruma

Gradonačelnik Grada Splita Željko Kerum uputio je priopćenje za javnost u kojem kaže:
"Kao gradonačelniku Grada Splita dužnost mi je reagirati na najgore laži i tvrdnje da se grad nalazi ...

2011_09_23_priopcenje.jpg ... pred bankrotom. Govoriti takve neistine neodgovorno je prema svim građanima Splita, a zlonamjerno prema vodstvu Grada i zaposlenicima gradske uprave.
Pitam se znaju li uopće oni koji se tako olako nabacuju pričama o bankrotu kakvu nesigurnost izazivaju kod svih koji su direktno ili indirektno vezani na gradski proračun, kakvu poruku šalju mogućim investitorima koji se, u okolnostima globalne gospodarske nesigurnosti, misle hoće li ulagati u projekte u Splitu i kako će reagirati banke koje bi trebale pratiti te projekte.
Nesporna je činjenica da Split s proračunom stoji bolje nego većina drugih gradova u Hrvatskoj. Tvrdim da Split nije pred bankrotom i to je pokazao polugodišnji izvještaj o prihodima i rashodima koji je jučer bio na Gradskom vijeću. Svatko tko zna čitati izvješće vidi da je Grad ove godine u prvih šest mjeseci uprihodio 331 milijun kuna, a lani u isto doba 324 milijuna kuna. Znači, ove godine za isto razdoblje uprihodili smo sedam milijuna kuna više. Svi stalni i redoviti prihodi pune se točno prema planu. Manji su prihodi od komunalnog doprinosa i prodaje imovine, ali oni se ostvaruju u pravilu u drugom dijelu godine.
Ne može gradonačelnik biti odgovoran što netko ne gradi, pogotovo u današnjoj situaciji, ali ističem da su sve gradske službe na raspolaganju investitorima, daju svoj maksimum i rade u interesu gradskog proračuna i grada Splita. To se, uostalom vidjelo i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vezano uz izgradnju Mall of Split na Mejašima. Imam pokazatelje da će se do kraja godine uplatiti značajan iznos komunalnog doprinosa za projekte koji su već dobili garancije banke. To možda nekima ne odgovara i htjeli bi da sve propadne samo kako bi mogli pljuvati po meni.
Da sam i bio u mogućnosti sudjelovati na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća pojedinci bi opet, umjesto da se koncentriraju na točke koje smo im pripremili i koje su važne za Grad i naše građane, svaku raspravu sveli samo na raspravu o gradonačelniku, pljujući me i blateći, dirajući se i u moj privatni život kao i do sada. Jedno je predizborna kampanja, ali sve ima svoje granice. Ne može se zbog kampanje nanositi ovakva šteta gradu pričajući najgore laži i neistine. Mogu ja otrpiti štošta, ali neka se zamisle što rade gradu i građanima svojim neodgovornim ponašanjem. Da su njima Split i njegovi stanovnici tako važni onda bi se drukčije ponašali, a ne bi se služili podmetanjima."

 


GRADONAČELNIK
Željko Kerum


Priopćenje gradonačelnika Željka Keruma (pdf)

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba