index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Predsjednik Josipović službeno posjetio Split

Na poziv gradonačelnika Željka Keruma, danas je Split službeno posjetio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.
Ispred zgrade Gradske uprave predsjednika Josipovića i njegove savjetnike dočekao je ...

2011_09_15_josipovic-kerum.jpg ... gradonačelnik Kerum, a potom ispred velike vijećnice njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov gdje su potom oko pola sata razgovarali iza zatvorenih vrata.
Tom prilikom su predsjedniku predstavljeni projekti zapadne i istočne obale Gradske luke, a razgovaralo se i o drugim razvojnim planovima. „Pričali smo o dosta tema. Od predsjednika smo zatražili pomoć u vezi nastavka gradnje druge faze 'Spaladium Arene' te pristaništa za kruzere“ rekao je splitski gradonačelnik. Potom je dodao da se do sada nekoliko puta sastajao s predsjednikom, ali da je tek danas shvatio zašto je on najpopularniji političar u Hrvatskoj. Na upit novinara da pojasni zašto, gradonačelnik Kerum je kazao: „Vidjeli ste kad je izlazio iz 'Banovine', svi ljudi su bili na balkonima i pljeskali mu“. Na novinarsku upadicu da su to zaposlenici uradili i kada je on došao u 'Banovinu', gradonačelnik je potvrdio i pomalo u šaljivom tonu 2011_09_15_zapadna-obala.jpgdodao: „Da, ali meni su morali jer sam im ja šef“.
Nakon razgovora gradonačelnik i predsjednik su napustili zgradu Gradske uprave. Prilikom izlaska zaposlenici su burno pljeskali i skandirali predsjednikovo ime, a on se tom prilikom slikao i sa grupom službenica.
Po izlasku iz 'Banovine' gradonačelnik i predsjednik su sa svojim pratnjama obišli gradilište zapadne obale Gradske luke. Tu su ih dočekali glavni inženjer gradilišta Zoran Šarčević, koji je goste i proveo kroz gradilište te glavni nadzorni inženjer Nino Šiklić, potom Pave Zaninović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo te Anto Krželj, pročelnik Službe za imovinsko-pravne poslove i izgradnju. Po obilasku gradilišta gradonačelnik i predsjednik su otišli do terase hotela „Bellevue“ gdje su uz kavu i sok razgovarali sa novinarima i građanima. Predsjednik je pritom, na primjedbu novinara kako brojni Splićani smatraju da projekt zapadne obale nije najvažniji u gradu te da se on radi zbog interesa gradonačelnika Keruma, rekao kako uloga predsjednika nije da daje recepte lokalnoj upravi u pogledu razvoja, jer će u tom smislu svoje kazati građani na izborima. „Mene zanima razina zakonitosti i provedivosti, odnosno jesu li odluke donesene sukladno zakonima i je li se sukladno njima provode. Vjerujem pak da se sve radilo po zakonu“ kazao je predsjednik Josipović, dodavši da je dobio garancije kako će se riješiti problem dviju osnovnih škola što su građani od njega da 2011_09_15_skupna-vijecnici.jpgupita gradonačelnika.
S obzirom da je u Split došao nekoliko dana nakon premijerke Jadranke Kosor, predsjednik je upitan ima li njegov posjet veze s izborima je odgovorio kako njegov dolazak nema nikakve veze s izborima. „Predsjednik je neutralan! Ja ne idem na izbore, ali ću otvarati teme za koje mislim da stranke moraju dati odgovore, kao i teme gospodarstva“ kazao je hrvatski predsjednik, odbivši komentirati program „Kukuriku“ koalicije. Gradonačelnik Kerum je također kazao kako su izbori tijekom razgovora tek spomenuti. Ipak kazao je da će njegova Hrvatska građanska stranka izaći na izbore u svim izbornim jedinicama u Hrvatskoj te da se neće priklanjati ni lijevima ni desnima. „Nemam se ja što ikome priklanjati. Štitit ću svoj cilj i dovesti Ministarstvo pomorstva u Split. Ne bih se toliko trudio da ne znam da ću uspjeti“, kazao je gradonačelnik Kerum. Po završenom susretu s novinarima i građanima gradonačelnik i predsjednik su se uputili u Vilu Dalmacija, gdje je organiziran susret predsjednika s gradskim vijećnicima i zajednički ručak. Predsjednik se upisao u Spomen knjigu, a gradonačelnik mu je darovao „Povijest Splita“ Grge Novaka.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba