index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

U listopadu humanitarni koncert za djecu Afrike

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas konferenciji za novinare na kojoj je najavljen veliki humanitarni koncert za gladnu djecu na rogu Afrike, pod nazivom „Za pet dana života“.

2011_09_13_unicef-koncert.jpg Koncert će se, u organizaciji hrvatskog Ureda UNICEF-a, Udruge branitelja Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog časničkog zbora, a uz potporu grada Splita i Splitsko dalmatinske županije, održati 4. listopada ove godine u „Spaladium Areni“.
„Kad organiziramo ovakve akcije prožimaju nas dva osjećaja. Jedan je tuga zbog razloga koji nas je potaknuo na organiziranje koncerta, a drugi je ponos što možemo pomoći. Grad Split je i do sada, u slučajevima kao što su bili tsunami na Haitiju i potres u Japanu pokazao da ima veliko i humano srce. Hvala UNICEF-u što je prepoznao Split kao grad koji je uvijek spreman pomoći i koji je zaista prijatelj djece“ rekla je zamjenica Visković, navevši da će grad uz pomoć u logistici donirati i 30.000 kuna.
Građane su na koncert i odaziv akciji pozvali i kantautor Zlatan Stipišić Gibonni te nogometni selektor Slaven Bilić, inače ambasadori UNICEF-a pozvavši posebno medije da senzibiliziraju javnost kako bi se pomoglo 1,85 milijuna djece koji su svakodnevno na rubu smrti. „Samo jednim telefonskim pozivom omogućit ćete djetetu da preživi jedan dan, a sa ukupno 47 kuna to dijete će preživjeti mjesec dana“ rekao je Gibonni. „Drago mi je da se ovaj koncert organizira u mom Splitu koji i sada pokazuje da ima suosjećanje prema onima koji više pate, bez obzira što su daleko preko oceana“ rekao je Bilić. Lora Vidović iz Ureda UNICEF-a je napomenula da je na rogu Afrike ugroženo 13 milijuna ljudi i da je svako šesto dijete na ivici smrti. Kristijan Petric iz Udruge branitelja i Zoran Buzdovačić iz Časničkog zbora su izrazili zadovoljstvo što su u UNICEF-u prepoznali njihova dosadašnja humanitarna zalaganja i sposobnost i uspješnost organiziranja ovakvih akcija, a pomdršku sa razine županije je u ime župana obećao i Ivan Udovičić.Prema riječima organizatora ulaznice za koncert će koštati 30 kuna. Koncert će biti direktno prenošen na Hrvatskoj televiziji, a pomoć će pružiti i Hrvatski telekom organiziranjem pozivnog centra u kojem će na telefonske pozive odgovarati brojne poznate osobe iz javnog, sportskog i kulturnog života.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba