index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Otvoreni radovi na rekonstrukciji ulice Poljičke kneževine

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov prisustvovao je danas u Srinjinama svečanosti u povodu početka radova na rekonstrukciji ulice Poljičke kneževine. Radovi su otvoreni simboličnim rukovanjem zamjenika ...

2011_09_13_srinjine.jpg ... Šundova, zamjenika župana Luke Brčića i bageriste Roberta Radanovića, koji je potom iskopao prve kubike zemlje na radnoj trasi.
„Možda gledano sa razine Hrvatske ovo nije veliki projekt, ali za nas u Splitu i županiji je vrlo značajan. Riječ je o zajedničkom naporu da se urbanizira ovaj dio grada i da ljudima koji žive ovdje u čistom okolišu približimo i standard življenja dosegnutog na razini grada Splita. Nadam se da će se prometnica završiti u planiranom roku, do početka iduće turističke sezone te zahvaljujem svima koji su doprinijeli da danas mogu početi radovi“ kazao je dogradonačelnik Šundov, napomenuvši da grad u ukupnom financiranju projekta sudjeluje u visini 25 posto sredstava.
Zlatko Čaljkušić, ravnatelj Županijske uprave za ceste je podsjetio da je ovaj projekt pripreman dvije i pol godine i da se tijekom tog perioda moralo riješiti oko 200 imovinskih predmeta vezanih za parcele kojima prolazi trasa ceste, kojom će se poboljšati sigurnost i protočnost prometa u tom dijelu grada. Zamjenik župana, Luka Brčić je istakao kako je riječ o kapitalnom objektu, koji je kruna zajedničkih napora svih, na razini Srinjina, grada i županije.Predsjednik Mjesnog odbora Jurica Čović je podsjetio kako je projekt ove ceste u posljednji čas ušao u financiranje sa razine Županije, jer je cesta kroz Srinjine prije dva mjeseca proglašena gradskom prometnicom. On je napomenuo da će uz cestu biti izgrađena i 2,5 km kanalizacije te pozvao mještane, čiji su objekti bespravno izgrađeni, da legaliziraju svoje objekte, jer se bez toga neće moći priključiti na kanalizacijski sustav.
Projektom rekonstrukcije ulice Poljičke kneževine predviđeni su radovi u dužini od 2,5 km, a osim nogostupa i kanalizacije predviđa se i izgradnja DTK mreže te javne rasvjete. Vrijednost pripremnih radova je iznosila milijun kuna, a izvedbenih 8 milijuna kuna, od kojih 75 posto snosi suinvestitor Županijska uprava za ceste. Projekt je izradilo poduzeće „Trivium“ d.o.o., izvođač je „Point – Split“ d.o.o., a nadzor će vršiti „Delta point“ d.o.o., svi iz Splita. Otvaranju su prisustvovali Tomislav Bočina, pročelnik Službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim odborima, Bogdan Ivančić iz EKO – kaštelanskog projekta, bivši zamjenik gradonačelnika Jozo Balić, gradonačenik Omiša Ivan Škaričić te predstavnici susjednih mjesnih odbora i gradskih kotara.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba