index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Planovi upravljanja gradskom jezgrom i Dioklecijanovim podrumima će se nadopuniti

Povijesna jezgra Splita nije samo najvažniji dio povijesne i kulturne baštine grada i okosnica njegovog identiteta već i jedan od njegovih najvažnijih razvojnih resursa. U toj ocjeni bi se mogla sažeti rasprava na današnjoj ...

2011_07_19_stara-gradska-je.jpg ... tematskoj sjednici Gradskog vijeća, na čijem je dnevnom redu bio Plan upravljanja povijesnom jezgrom grada Splita.
Kao polazište za raspravu na sjednici, koja je sazvana na poticaj vijećnika SDP-a i HNS-a, poslužio je Plan upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plan upravljanja podrumima Dioklecijanove palače, koje je izradio „SolArc“ u vlasništvu poznatog stručnjaka Giora Solara iz Izraela, koji je u ožujku prošle godine, zaključkom Gradskog vijeća upućen na javnu raspravu.
Uvodno su na sjednici govorili pročelnica Službe za kulturu Maja Munivrana, voditelj Odsjeka za staru gradsku jezgru Goran Nikšić, pročelnik splitskog Konzervatorskog odjela Radoslav Bužančić te Dalibor Popović, predstavnik udruge Građanska inicijativa. U svim raspravama se, između ostalog isticalo da je potrebno uskladiti predložene planove sa promjenama koje su nastale u zakonodavstvu proteklih godina te sa propisima koji su na snazi u Europskoj Uniji. Također, da planove treba nadopuniti sa određenim primjedbama i prijedlozima koji su isticani tokom javne rasprave.Na kraju trosatne rasprave usvojen je zaključak kojim se obavezuje gradonačelnika Željka Keruma da osnuje i imenuje Povjerenstvo za izradu Nacrta prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače, sa zadatkom da raspravi sve primjedbe, prijedloge i mišljenja kako sa provedenih okruglih stolova – javne rasprave, tako i sa rasprave na Gradskom vijeću, koji Nacrt će dostaviti gradonačelniku radi upućivanja Prijedloga Gradskom vijeću. Zaključeno je i da će Povjerenstvo biti sastavljeno od predstavnika grada Splita, Ministarstva kulture, Sveučilišta te predstavnika zainteresiranih udruga, koje bi svoje predstavnike delegirale temeljem javnog poziva zainteresiranim udrugama građana za sudjelovanje u radu Povjerenstva.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba