index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Predstavljena akcija mladih: Nasilje nije cool

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas u prostorima INFO zone predstavljanju akcije „Nasilje nije cool“, koju su kao ideju na Sajmu ideja predstavili srednjoškolci Privatne gimnazije ...

2011_05_11_nasilje-nije-coo.jpg ... „Pitagora“ i koja će se održati u petak, 13. svibnja na više gradskih lokacija.
„Split prepoznaje važnost ulaganja u mlade. Iako smo zaduženi samo za brigu o vrtićima i osnovnim školama mi podržavamo i akcije srednjoškolaca. I sami smo ocijenili da je prevenciju najbolje provoditi ne samo u institucijama i školama, nego i u obitelji. Zato podržavamo ovaj urbani – ulični festival, gdje će djeca pokazati da nasilje postoji, da su ga svjesna, ali i da ono nije dobro. Grad Split podršku ne daje samo financijski, već i institucionalno, pa tako kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta najizravnije djeluje prema građanima. Time doprinosi i da Split postane član Udruge sigurnih gradova Europe, što će u naš grad privući i brojne goste iz svijeta“ rekla je zamjenica Visković.
Đordana Barbarić, predsjednica Udruge MOST, koja je sa splitskim srednjoškolcima osmislila realizaciju ideje, kazala je kako je riječ o cjelodnevnom programu u koji su uključene aktivnosti od crtanja grafita, koncerta školskih bandova, demonstriranja rolanja te natjecanja u košarci-basketu i malom nogometu. Kako je kazala učenica Lucija Šarić, jedna od inicijatorica ideje, cilj projekta je povezati volonterske timove splitskih srednjih škola i potaknuti mlade na kvalitetno korištenje slobodnog vremena, afirmirati njihove talente, vještine i kreativnost te pokazati da mladi imaju stav o različitim pojavama u društvu, posebno o pojavi nasilja među mladima. U projekt je uključeno 155 učenika iz 15 splitskih srednjih škola, a grafičko oblikovanja plakata su izradili učenici 2a razreda Škole likovnih umjetnosti. Na koncertu će sudjelovati sedam sastava, među kojima i jedan ženski. Ulaznica košta deset kuna, a cijeli prihod će biti uplaćen Savjetovalištu Luka Ritz u Zagrebu. Ova akcija će se provesti uz podršku Koalicije udruge mladih, Udruge za mlade „Festive“ te INFO zone, a korištenje javnih površina i sportskih terena je omogućio grad Split.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba