index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Održana tematska sjednica o zaštiti Park šume Marjan

Sredstva kojima se iz gradske blagajne financira tekuće održavanje Park šume Marjan ubuduće će, u cilju efikasnijeg održavanja i upravljanja, biti usmjerena Javnoj ustanovi za upravljanje Park šumom Marjan, ...

2011_02_24_Vijece_Tematska_A.jpg ... koju je Grad u tom cilju i osnovao 2004. godine. Riječ je o 4,4 milijuna kuna kojima je do sada upravljalo Gradsko komunalno poduzeće „Parkovi i nasadi“ a čime su pokrivani troškovi protupožarne zaštite i biološkog održavanja šume.
Ovaj zaključak ujedno je i jedini usvojen od pet predloženih koji su dali oporbeni vijećnici Grada Splita, a na čiju je inicijativu je i sazvana današnja tematska sjednica o zaštiti Park šume Marjan.

Nakon višesatne diskusije i izlaganja o stanju Marjana gradski vijećnici su, na prijedlog Ljubice Vrdoljak (NV) zatražili od stručnih službi da im se dostave imena svih graditelja u obuhvatu Park šume Marjan u posljednjih dvadeset godina. Isto tako Gradsko vijeće je, na prijedlog Luke Podruga (HČSP) obavezalo Javnu ustanovu za upravljanje Park šumom Marjan, kao i stručne službe Grada, da u suradnji s Društvom Marjan pripreme za jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća prijedloge mjera za očuvanje i zaštitu Park šume Marjan.

Na prijedlog vijećnice Milice Cipci na koncu je usvojen zaključak da se u cilju očuvanja Park šume Marjan zaustave sve bespravne gradnje na Marjanu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba