index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Primanje za gradonačelnika kanadskog grada Gatineaua

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure ...

2010_08_11_Velep_Kanade.jpg... Šundov primio je danas Marca Bureaua, gradonačelnika kanadskog grada Gatineaua, u čijoj je pratnji bila njegova supruga Christine.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom gradonačelnika Gatineaua, u kojem živi i 2.000 Hrvata, koji se uglavnom bave malim poduzetništvom, dogradonačelnik Šundov je gosta upoznao sa kulturnim, povijesnim, gospodarskim i političkim značajkama Splita. Pritom je spomenuo da Split godišnje posjeti 3.000 Kanađana, koji ostvare 6.000 noćenja. „Iako je Split star preko 1700 godina, a Kanada mlada država, mi od nje možemo mnogo naučiti. Zato mi je drago da iz nje u Split i Hrvatsku dolaze uglednici, jer tako mogu doprinijeti i popularizirati Hrvatsku i Split, kao što vjerujem da će iz Splita i Hrvatske ponijeti dobre dojmove i tako potaknuti i druge Kanađane da nas posjete i razviju suradnju“, rekao je dogradonačelnik Šundov.

2010_08_11_Velep_Kanade_B.jpgGradonačelnik Bureau, koji će u Hrvatskoj boraviti 15 dana, u posjetu Splitu došao je po preporuci veleposlanice RH u Kanadi Vesele Mrđen Korać. Za vrijeme svog boravka posebnu pažnju će posvetiti pitanjima turizma i njegovog razvoja, kako bi ta saznanja implementirali u razvoj Gatineaua. Riječ je o gradu sa 255.000 stanovnika, nastalom prije osam godina spajanjem pet naselja. Po veličini je četvrti grad u pokrajini Quebec, a nalazi se na obali rijeke Otawe, na čijoj suprotnoj obali je glavni grad Otawa. Gradonačelnik Bureau je zahvalivši na gostoprimstvu pozvao svoje domaćine na uzvratni posjet te uputio poziv i poslovnim ljudima da posjete Gatineau prilikom boravka u Kanadi.

Na kraju posjete razmijenjeni su prigodni darovi, a gradonačelnik Bureau se upisao i u Spomen knjigu grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba