index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Četiri dana Dioklecijana

Krajem kolovoza u Splitu će se po peti put prirediti manifestacija „Dani ...

2010_08_11_Pressica_A.jpg... Dioklecijana“, četverodnevni povijesni spektakl kojim se želi obogatiti turističku ponudu grada. To je glavni naglasak sa današnje konferencije za novinare održane u „Banovini“ na kojoj je predstavljen program manifestacije koja će se na više lokacija u središtu grada održati od 20. do 23. kolovoza.

„Dani Dioklecijana su postali nezaobilazni sadržaj u turističkoj ponudi grada Splita i vjerujemo da će ta manifestacija privlačiti sve više turista. Ova manifestacija dokazuje veliki potencijal korištenja motiva Dioklecijana u turističke svrhe, što otvara mogućnost da se taj 'turistički proizvod' prodaje tijekom cijele godine, a ne samo u kratkom ljetnom periodu“, rekao je zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov, obrazlažući zašto Grad podržava ovu manifestaciju i daje joj financijsku potporu od 300.000 kuna.

Zamjenik župana Visko Haladić je također istaknuo značaj ove manifestacije u cilju promoviranja Splita kao turističkog središta Splitsko dalmatinske županije. „Županija je dala potporu u iznosu 45.000 kuna, što bi, zajedno sa podrškom grada, sponzora i drugih pokrovitelja, trebalo osigurati prerastanje ove manifestacije u tradiciju, s posebnošću i originalnošću i što će biti brendirano kao prepoznatljivost naše županije“ rekao je Haladić. Direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić je istaknuo kako je organiziranje ove manifestacije rezultat višegodišnjeg truda da se u gradu, za ljetnih mjeseci, stvori „šušur“, zasnovan na povratku u povijest, jer rijetko koji grad ima baštinu kao Split. TZ grada je za ovu manifestaciju osigurala 300 tisuća kuna.

U ime nositelja organizacije programa, „Splitskog kruga mladih“ Tonči Šundov je kazao da se oni trude od ove manifestacije napraviti gradski brend te da su podršku projektu dali predsjednik Ivo Josipović i ministar turizma Damir Bajs.
Sama manifestacija će početi, 20. kolovoza u 20,30 sati, Svečanom povorkom „Dani Dioklecijana 2010“ s kočijama, koja će se kretati od Rive do Peristila.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba