index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Počast braniteljima i proslava Dana pobjede

U povodu Dana pobjede i domovinske ...

2010_08_04_Lovrinac_B.jpg... zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja jutros su izaslanstva grada Splita, Splitsko - dalmatinske županije, predstavnici Hrvatske vojske i Hrvatske ratne mornarice, policije te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim hrvatskom braniteljima.

U ime grada Splita vijence su na Lovrincu, ispred Središnjeg križa te na Groblju branitelja položili predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić te zamjenici gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov. Zatim su predstavnici Grada, Županije, HV i HRM, policije i braniteljskih udruga položili vijence i zapalili svijeće ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima grada Splita u Parku hrvatskih branitelja ispred „Banovine“. U ime grada Splita vijenac su položili zamjenici gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov te Zdravko Parčina, voditelj Odsjeka za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama.

2010_08_04_Banovina_B.jpgObilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Splitu, nastavlja se u organizaciji 45 braniteljskih udruga s područja Splita u suorganizaciji s gradom Splitom. Tako se u 17,00 sati otvara izložba braniteljskih radova u prostorijama Hrvatsko-francuske udruge u Marmontovoj ulici. U 18,00 će se u katedrali svetog Duje održati Misa za domovinu. U 19,00 sati počinje mimohod branitelja s ratnim zastavama preko Rive do Prokurativa, gdje u 19,30 sati počinje prigodni program uz postrojavanje ratnih zastava, čitanje zapovjedi za „Oluju“ i povjesnice „Oluje“. Za 21,00 sat je predviđeno premijerno prikazivanje filma Jakova Sedlara „Haag, EU ili Hrvatska tugo moja“. Tada će se početi dijeliti hrana i piće na Prokurativama, a nakon filma je planiran glazbeni program. U 23,30 će se održati prigodni vatromet.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba