index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Grad izvršava sve svoje obaveze prema „DES“-u

„Grad uredno i bez zakašnjenja ...

2010_08_03_Press_DES_A.jpg... izvršava sve obaveze prema 'DES'-u. Također, nitko u aktualnoj vlasti nije nikada, niti će razmatrati prenamjenu prostora na kojem se nalazi 'DES'. Grad nema interesa premještati 'DES', već naprotiv, želi učiniti sve da osigura posao i egzistenciju zaposlenicima te, ako je moguće, profit u poslovanju, kao što to želimo u svim gradskim tvrtkama“, izjavio je danas na konferenciji za novinare zamjenik splitskog gradonačelnika, Jure Šundov, govoreći o aktualnim zbivanjima u Ustanovi za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ – Split, ocijenivši sve suprotne navode apsolutnim izmišljotinama.

Riječ je o protestu četvorice zaposlenika 'DES'-a, koji predvođeni regionalnim sindikalnim povjerenikom HUS-a, Jozom Marićem, štrajkaju glađu. Dogradonačelnik Šundov naglasio je kako je riječ o manipulaciji zaposlenicima 'DES'-a. „Grad im redovno isplaćuje plaće. Kolektivni ugovor je na snazi. Njihova prava ničim nisu ugrožena. Dapače, odmah po stupanju na dužnost, gradonačelnik Željko Kerum je dao nalog da se sva nabava, koja ne prelazi 70.000 kuna, vrši preko 'DES'-a. Tako grad, uz subvencije, kao 65 postotni vlasnik, doprinosi 'DES'-u sa još oko 4 milijuna kuna“, rekao je Šundov. 2010_08_03_Press_DES_B.jpgU vezi natječaja za izbor novog direktora 'DES'-a, rekao je kako je napravljen propust, ali da je taj propust ispravljen poništavanjem tog i raspisivanjem novog natječaja. „Stoga ne vidim razloga za produženjem štrajka i pozivam radnike da prekinu s njim“, kazao je Šundov, istaknuvši da za takvim prosvjedom nema potrebe te da nitko osim Joze Marića ne zna zašto se štrajka. Pritom je izrazio sumnju da je sadašnji ravnatelj 'DES'-a, Ivan Grbić, u zaplotnjačkoj vezi s Marićem te kako je moguće da iza svega stoje i političke intrige.

Pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama, Romana Škrabić, ujedno i predsjednica Upravnog vijeća 'DES'-a, glede natječaja je izjavila kako nije riječ o smjeni sadašnjeg ravnatelja Grbića, već o redovnom postupku nakon četverogodišnjeg mandata, koji ističe 10. rujna. Kazala je da Upravno vijeće nije zadovoljno Grbićevim radom, jer se u poslovanju 'DES'-a u 2009. i 2010. godini bilježi trend negativnog poslovanja i rasta gubitaka. „U 2009. je iskazan gubitak od 970.728 kuna, a u ovoj je planiran u visini 1,5 milijuna kuna. Subvencije iznose 74 posto prihoda (10,5 milijuna kuna), 26 posto su tržišni prihodi u okviru kojih su i 4 milijuna od poslovanja s gradom. Pritom je bruto iznos za plaće 2009. godine bio u visini 14.163.622 kune“, rekla je Škrabić. Dodala je da su u izvještaju Državne revizije utvrđene nepravilnosti u poslovanju Ustanove, vezano za javnu nabavu, pri čemu je, bez natječaja, ugovoreno radova i usluga u vrijednosti 1.347.000 kuna.

2010_08_03_Press_DES_C.jpgGovoreći o mjerama koje će grad poduzeti dogradonačelnik Šundov je još jednom pozvao na prekid štrajka, zbog kojeg 'DES' trpi štetu. Ustvrdio je da se Jozo Marić nezakonito nalazi u prostorijama 'DES'-a te da poticanjem na štrajk, suprotno zakonu, kolektivnom ugovoru i sindikalnim uzancama, uzrokuje štetu Ustanovi, zbog čega će se razmotriti radnje koje će se poduzeti radi prevladavanja stanja i sankcioniranja nelegalnih postupaka Joze Marića. Šundov je lošim ocijenio i postupanje ravnatelja Grbića, ustvrdivši da nije poduzeo sve kako bi spriječio nastalu situaciju i pronašao rješenje za prekid štrajka.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba