index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Predstavljen program ovogodišnje Sudamje

Zamjenica splitskog gradonačelnika ...

2010_04_27_Press_sv_Dujam.jpg... Anđelka Visković i generalni vikar Splitsko – makarske nadbiskupije Ivan Čubelić predstavili su danas program ovogodišnjih svečanosti u povodu 7. svibnja, Dana grada i blagdana svetog Duje.

Kako je istakla zamjenica gradonačelnika, grad je pripremio velik broj manifestacija kulturnog, sportskog i vjerskog sadržaja. „Glavni motiv ovogodišnje Sudamje su djeca, što se vidi iz vizualnog identiteta proslave, počevši od plakata, pa do pozivnica te iz brojnih događanja posvećenih djeci. To će se vidjeti i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, 6. svibnja, na kojoj će nastupiti zbor Glazbene škole „Josip Hatze“. Istog dana na Rivi je predviđen i cjelodnevni dječji program pod nazivom 'Mi smo srce Splita grada'. Ove godine će grad po prvi put organizirati i Prvomajski uranak, kojom prilikom će se podijeliti 2.000 porcija fažola. Na sam blagdan navečer na Rivi će se održati koncert '7 diva za 7. svibnja', nakon kojeg će biti veliki glazbeni vatromet. Proslava će završiti 9. svibnja, kada će se, također, cjelodnevnim događanjima obilježiti Dan Europe i Dan Marjana, kazala je dogradonačelnica Visković.

Generalni vikar najavio je da od srijede počinju tradicionalne manifestacije – večernja slavlja i mise. Prepozit splitskog kaptola don Drago Šimundža i splitski gradonačelnik Željko Kerum 6. svibnja popodne će zajedno otvoriti moćnik svetoga Dujma. Vikar Čubelić je izvijestio da će 7. svibnja Hrvatska televizija izravno prenositi misno slavlje sa splitske Rive. Pritom je kazao da ovogodišnju misu neće voditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zbog obaveza na Susretu katoličke mladeži u Zadru, pa je ta čast povjerena hvarskom biskupu Slobodanu Štambuku.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba