index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Početak međunarodne kampanje projekta Shaping Fair Cities - Integrating 2030 Agenda within local policies in times of great migration and refugee flows

U okviru projekta Shaping fair cities 25. rujna započela je međunarodna kampanja.

2019_10_09_Shaqping fair cities.jpg Grad Split u projektu sudjeluje kao jedan od partnera, a cilj projekta je razrada aktivnosti vezanih za UNAgendu 2030, razvoj Ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs), kao i podizanje svijesti, poboljšavanje razumijevanja i aktivnija uključenost lokalne uprave, udruga civilnog društva te samih građana u identifikaciju Ciljeva održivog razvoja.

Međunarodna kampanja jedna je od glavnih projektnih aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti o UN Agendi 2030 za održivi razvoj, s kojom su građani u brojnim zemljama slabo upoznati. To je pokazala i anketa koju su projektni partneri proveli u sklopu projekta u devet gradova koji sudjeluju u projektu (Modena, Forlì, Reggio Emilia, Vejle, Falkoeping, Split, Shkoder, Poznan, Pemba).

Za početak kampanje odabran je 25. rujna jer su se na taj dan 2015. godine zemlje članice UN-a usuglasile oko 17 Ciljeva održivog razvoja Agende 2030. 24. i 25. rujna 2019. prvi ikad SDG summit održao se u New York-u, u sjedištu UN-a, a u istom tjednu (20.-27. rujna) širom svijeta odvijao se i globalni štrajk za klimu.

Za glavnu poruku kampanje odabrana je tvrdnja „u našim je rukama“ („it is in our hands“). Ta tvrdnja predstavlja filozofiju projekta Shaping fair cities i same UN Agende 2030: samo kroz sudjelovanje i uključivanje – bez da je itko zapostavljen – moguća je stvarna promjena kako bi se ostvarili globalni Ciljevi. U našim je rukama: „našim“ znači zajedno, bez da je itko isključen; „rukama“ znači konkretno doprinijeti promjeni specifičnim i lokaliziranim akcijama. Projekt prepoznaje i ističe ulogu koju gradovi, lokalne i regionalne vlasti moraju preuzeti u ovom procesu.

Kampanjom će se promovirati različite aktivnosti koje provode partneri u projektu, pa tako i Grad Split.


Više informacija o kampanji pronađite ovdje, a promotivni video projekta možete pogledati ovdje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba