index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Potpisan projekt obnove vodno-komunalne infrastrukture težak 1,15 milijarda kuna

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nazočio je svečanom potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir“ vrijednog 1,15 milijarda kuna.

2019_10_03_Potpisivanje ugovora.jpg Ugovor su u zgradi Splitsko-dalmatinske županije popisali resorni ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor „Hrvatskih voda“ Zoran Đuroković i direktor „Vodovoda i kanalizacije Split„ Tomislav Šuta.

Ministar Ćorić potpisani dokument ocijenio je vrhuncem zajedničkog rada koji će, među ostalim, rezultirati nadogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Divuljama, izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Čiovu, proširenjem vodoopskrbne mreže za novih 59,87 km, te, pojasnio je ministar, rekonstrukcijom postojeće mreže od 65,4 km na prostoru aglomeracije Kaštela-Trogir.

„Kada završio cjelokupnu izgradnju svega što nas čeka, to će biti najljepši dio ove priče. Preko 32 tisuće građana Kaštela i Trogira dobit će novi priključak za kanalizaciju, a preko 7 tisuća priključak za vodu“, podvukao je ministar Čorić. Investiciju od 1,15 milijardi kuna s 803 milijuna kuna ili sa 69,78 posto sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.' Istaknimo da je glavni nositelj ovog velikog projekta splitski „Vodovod i kanalizacija“, a realizira ga u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, „Hrvatskih voda“, gradova Kaštela, Trogira i Splita te općina Okrug i Seget.

2019_10_03_Potpisivanje ugovora B.jpgProjektom je također obuhvaćena izgradnja 4 crpne stanice, 2 vodospreme zapremine po 500 m3; proširenje gravitacijskih (kanalizacijskih) kolektora u duljini od 215 km, tlačnih cjevovoda od 6 km i rekonstrukciju 4 km gravitacijske kanalizacije, uključujući izgradnju 430 malih (kućnih) crpnih stanica, izgradnju 13 crpnih stanica i 640 incidentnih preljeva. Današnjoj svečanosti nazočili su i župan Blaženko Boban, zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela, kao i drugi predstavnici jedinica lokalne samouprave obuhvaćenim projektom; gradonačelnik Trogira Ante Bilić, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te načelnici općine Okrug Ivica Radić-Bagii Seget Vinko Zulim.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba