index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Koncertom „Domovini s ljubavlju“ započinje ovogodišnja kazališna sezona 

Svečanim  koncertom Orkestra Hrvatske ratne mornarice i klape HRM-a Sv. Juraj  pod nazivom „Domovini s ljubavlju“ povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske u ponedjeljak, 7. listopada započet će ovogodišnja kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta Split. 

2019_10_03_koncert.jpg Pod ravnanjem dirigenta Tonća Ćićerića kao gosti će nastupit Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj i Ankica Grossi. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije održanoj u obnovljenom foyeru splitskog HNK, gdje su o završenim konzervatorsko- restauratorskim radovima, govorili intedant Sećko Šestan, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ravnatelj Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Radoslav Bužančić i ravnateljica Hrvatskog restauratorskog zavoda, Ivana Svedružić  Šeparović, a o predstojećem svečanom koncertu general bojnik Mladen Fuzul, bojnik Milan Milas kao zapovjednik Orkestra HRM-a. Koncert će biti besplatan za sve posjetitelje, a besplatne ulaznice od sutra će semoći preuzeti na blagajni HNK Split.

„Ne mogu sakriti dozu uzbuđenosti zbog ove predivne priče“, rekao  je intedant splitskog HNK Srećko Šestan povodom završetka restauratorskih i konzervatorskih radova na uređenju foyera, dnevnog boravka ove kazališne kuće. Kad se tome doda da će povodom Dana neovisnosti kazališna sezona započeti koncertom „Domovini s ljubavlju“Orkestra HRM-a zadovoljstvo je, kako je kazao, utoliko veće. Nakon jučerašnjeg početka upisa ovogodišnjih pretplata, posebno ga je, kako je naglasio, dojmilo pismo jedne višegodišnje pretplatnice koja ga je podsjetila da je prije 40 godina otvoreno obnovljeno kazalište i da su od tada uvedene preplate za gledatelje.
„Imamo iznimnu prigodu da užežin Dana neovisnosti možemo ući u splitski tinel koji je dovršen i vraćen nam na  uživanje, a on je upravo onakav kakav je bio zahvaljujući restauratorima i konzervatorima.“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara o obnovljenom foyeru  koji je nakon dvije godine ponovo dostupan javnosti. Obnova  je, kako je kazao , koštala gotovo miljun i dvjesto tisuća kuna, a stajala bi puno više da restauratori i konzervatori nisu visoko profesionalno odradili svoj posao. Tom prigodom zahvalio se Ministarstvu kulture RH koje je značajnim sredstvima pomoglo Gradu splitu i splitskom HNK.

Izražavajući zadovoljstvo što će upravo koncertom Orkestra HRM-a u povodu Dana neovisnosti započeti kazališna sezona, general bojnik Mladen Fuzul pozvao je posjetitelje da daju svoje priloge za nedavno osnovanu Zakladu vojne solidarnosti kojom se pomažu obitelji stradalih vojnih djelatnika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba