index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Split dobio Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Od 10. listopada 2019. u ulici Domovinskog rata 44 s radom će započeti Područni ured Pučkog pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

2019_10_02_Ured pravobraniteljice u Splitu A.jpg Tako će nakon Zagreba i Osijeka, korisnici iz Splita ali i cijele Dalmacije dobiti mogućnost izravno koristiti usluge i pomoć nezavisne državne institucije čija je osnovna uloga zaštita, praćenje i promicanje prava i interesa osoba s invaliditetom. Na današnjoj svečanosti povodom otvaranja splitskog Ureda, koju je svojim dolaskom uveličala i resorna ministrica Vesna Bedeković, bilo je posebno dirljivo i veselo, a za dobrodošlicu pravobraniteljici Anki Slonjšak, suradnicima te brojnim visokim uzvanicima, prijateljima i partnerima, pobrinuli su se uvijek raspjevani i nasmijani i članovi i članice Udruge Srce. Dirnuta toplim splitskim dočekom pravobraniteljica Slonjšak istaknula je kako će splitski Ured pružati pomoć za osobe s invaliditetom iz četiri dalmatinski županije koje se  na ovaj način imaju prilike izravnije i lakše informirati, savjetovati i na koncu ostvariti svoja zakonska i ljudska prava. U svom je obraćanju pravobraniteljica istaknula važnost suradnje i umreženosti svih nivoa vlasti, institucija i udruga civilnog društva u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom i njihovog punopravnog uključivanja u zajednicu. Istaknula je kako su mobilnost i pristupačnost obaveze svih gradova i županija a posebno se osvrnula na ulaganja u turizam koja su u rastu a koje nedovoljno prati standard ulaganja u bolju pristupačnost hotelskim, kulturnim i drugim turističkim sadržajima. U ime grada domaćina gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao je kako je otvaranje Ureda u Splitu još jedan iskorak u ostvarivanju pristupačnosti te dodao: - Split je učinio pozitivne pomake ali još smo daleko od cilja. Ljuti me što sve ne ide bržom dinamikom ali radimo i rezultata ima a vas molim da nas i dalje potičete, da nam dajete zadatke i tražite pomake. Naš je zadatak da zajedno s vama pomičemo granice i uklanjamo barijere. S vašim poticanjem učinit ćemo još više.

2019_10_02_Ured pravobraniteljice u Splitu B.jpgŽupan Blaženko Boban kazao je kako je i ovaj ured još jedan dokaz decentralizacije koja olakšava život našim sugrađanima. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, istaknula je zakonske inicijative koje će primjenom ići u smjeru poboljšanja statusa i ukupne kvalitete života osoba s invaliditetom, podvukavši izvrsnu suradnju s institutom Pučkog pravobranitelja i svih dionika čiji su prijedlozi, kritike i suradnja od ključne važnosti za sva daljnja poboljšanja za ovu kategoriju građana.

Podršku radu novog Ureda dale su i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa te saborska zastupnica i predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba