index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Završila 27. sjednica Gradskog vijeća: Usvojen polugodišnji izvještaj  o radu gradonačelnika

Na danas održanoj 27. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno podržali sklapanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara i Grada Splita.
„Split i Vukovar su dva snažna, postojana grada čijem prijateljstvu  nedostaje još samo ta zadnja, formalna karika.

2019_10_01_Gradsko Vijeće E.jpg To je na ponos sviju nas, jer snažno prijateljstvo Splita i Vukovara postoji još od vremena kada je „Vlak slobode“ s predsjednikom Tuđmanom stigao u Split, kada je cijela Riva na predsjednikovo pitanje što žele, uzviknula je da želi – Vukovar!“, podsjetio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na čuveni splitski doček od prije 24 godine najavivši i skoro potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu. Nakon gradonačelnikovog izlaganja te rasprave koja je potom uslijedila, na današnjoj sjednici usvojeno je izvješće o radu gradonačelnika Grada Splita za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine. Uz power point prezentaciju Krstulović Opara, među ostalim, naveo je master plan za Kopilicu, novu regulaciju prometa u Gradskoj luci sa ciljem lakšeg pristupa tom dijelu grada, niz stipendiranja učenika i studenata, brojna  ulaganja  u dječje vrtiće i osnovne škole. Gradonačelnik je istaknuo i investicije u sportsku infrastrukturu, kulturne objekte, potom potpisani ugovor s Vladom o davanju Podruma Gradu na uporabu, nastavak suzbijanja nametnika na Marjanu, projekt javnih garaža, dovršetak zgrade za branitelje na Žnjanu, …

Danas je i gradskom „Split parkingu“ dano ovlaštenje za poduzimanje svih potrebnih radnji u projektu izgradnje projekta javnih garaža na Sućidru, Ravnim Njivama, Mertojaku i Lokvama. U ove četiri garaže predviđeno je oko tisuću parkirnih mjesta.

2019_10_01_Gradsko Vijeće C.jpgDodajmo da su vijećnici izglasali i polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna. U prethodnom bloku vijećničkih pitanja odgovarajući na upit Sanija Mardešića (Pametno) o uređenju Žnjanskog platoa, gradonačelnik je pojasnio da su konačno uređeni odnosi sa koncesionarima te da više nema izlijevanja fekalija u more. Što se tiče projektiranja ono se očekuje do kraja godine, a što će pratiti precizni plan faza budućeg uređenja platoa, odgovorio je gradonačelnik najavivši početak izgradnje šetnice (lungo mare) slijedeće godine. Pročelnik za komunalu Damir Ordulj najavio je dovršetak Vukovarske ulice prije ugovorenog roka. Također, resorni pročelnik najavio je do kraja godine i radove u Starčevićevoj ulici, Matošićevoj i Put Trstenika.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba