index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu obilježen je Dan Splitsko-dalmatinske županije i blagdan njenog zaštitnika Sv. Jeronima.

2019_09_30_nagrade županije01.jpg Uz domaćine, predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara i župana Blaženka Bobana, svečanost su svojom nazočnošću uveličali brojni visoki gosti i uzvanici, među kojima i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Ante Sanader, u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, koji se nazočnima obratio u ulozi  izaslanika Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. U slavljeničkom govoru domaćina istaknuta je 'dokazana opravdanost postajanja županija' koje su, prema riječima predsjednika Skupštine Sapunara danas u ulozi 'homogenizirajućeg faktora pripadajućih gradova i općina'. Nabrajajući brojne projekte i lidersku ulogu najveće hrvatske županije u pokretanju projekata iz svih sfera nadležnosti regionalne samouprave, župan Boban posebno je istaknuo ljudski faktor i neposredan kontakt s građanima kao ključ uspjeha Županije na čijem je čelu ali i Vlade predvođene premijerom Plenkovićem. Ante Sanader, osobno je i u ime predsjednika Sabora pohvalio rad Župana ali i svih zaposlenika Županije, naglasivši projekte poput Centra izvrsnosti i Tu je moj dom kao primjer ulaganja u mladost i znanje te ravnomjeran razvoj svih krajeva Županije. Pozdravivši okupljene u ime Predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnik Krstulović Opara podsjetio je kako je otvaranjem svog prvog izmještenog ureda upravo u prostorijama  Splitsko dalmatinske županije, Predsjednica dala snažnu poruka potpore ali i ukazivanja na značaj i važnost najveće hrvatske županije. Kao čelni čovjek središta Županije, gradonačelnik Krstulović Opara je podvukao ulogu Splita u razvoju cijele regije: - Središte smo aglomeracije koja ojačava kroz projekte infrastrukturne rehabilitacije,  jačanje poduzetničke i javne infrastrukture. Taj je proces usmjeren na borbu za boljitak svih naših građana, za kvalitetniji život građana pritisnutih rastom turističke industrije, kazao je. Ključ uspjeha i gradonačelnik vidi u suradnji svih sastavnica uprave: - Suradnja i timski rad svih načelnika i gradonačelnika, moraju biti i  dalje živi i produktivni.  Kao pokretačka snaga Županije,  Split kao otvoren grad preuzima lidersku ulogu ali u zajedničkom upravljanju i istovremeno  pruža ruku suradnje i pomoći svim sastavnicama najljepše regije u domovini u smjeru gospodarskog rasta i razvoja te odgovornog upravljanja bogatstvima i resursima koje ostavljamo mladima u nasljeđe, podvukao je.
Ministar Krstičević čestitao je svima Dan Županije i istaknuo doprinos njenih žitelja u Domovinskom ratu. Okrenuvši se sadašnjosti i budućnosti, ministar Krstičević naglasio je napore i uspjehe Vlade u cilju boljitka i kvalitetnijeg života građana Hrvatske koja, kako je više puta naglasio, napreduje u svim područjima, od gospodarstva do društvene klime. Podsjetio je ovom prigodom na odluke Vlade koje se tiču projekata na području Županije s posebnim naglaskom na najvažniji infrastrukturni i strateški projekt splitske aglomeracije Split-Stobreč-Dugi rat-Omiš.
2019_09_30_nagrade županije02.jpgNa najsvečanijem dijelu proslave uručene su ovogodišnje nagrade zaslužnima. Županova povelja dodijeljena je posthumno Vinku Coci. Dobitnici skupne nagrade su Udruga sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, Nogometni klub Solin, KUD Jedinstvo Split, Kud Dalmacija iz Dugog Rata te Brački pupoljci – Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju. Pojedinačne nagrade zaslužili su Dina Levačić, Suzana Denić, Zorka Čizmić,  Ivica Čikeš i Ante Aračić, dok su ovogodišnji laureati nagrade za životno djelo Ante Mrvica, don Anđelko Dukić i Mihovil Biočić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba