index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Split domaćin konferencije „Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta“

U splitskoj Gradskoj upravi danas je predstavljena dvodnevna konferencija pod nazivom „Strateško planiranje i Upravljanje razvojem sporta“ koja će se 4. i 5. listopada  održati u  prostorijama Vile Dalmacije.

27_09_2019_Pressica.jpg Kako je pojasnio pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, cilj konferencije je edukacija predstavnika lokalnih sportskih zajednica i jedinica lokalne i regionalne samouprave o metodologiji izrade strateških dokumenata u kineziologiji i sportu. Predstavnici lokalnih sportskih zajednica i jedinica lokalne i regionalne samouprave dobit će priliku da na okruglom stolu, pojasnio je pročelnik Omazić, porazgovaraju problematici i  mogućim rješenjima  u procesu izrade strateških dokumenata u sportu te njihovim praktičnim primjenama.

Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza športova  skup u Vili Dalmaciji nazvao je sjajnom prilikom za detekciju problema i iznalaženje mogućih rješenja u području izrade strateških  dokumenata u sportu. Dražen Čular, voditelj Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport te čelnik Organizacijskog odbora ovog događaja  istaknuo je kako nadolazeća konferencija mora imati fokus na primjenjive i praktične modele o unaprjeđenju strateškog planiranja u sportu.- „S nadolazećom konferencijom Split će ponovo bit centar sporta u Hrvatskoj“, podvukao je Čular na kraju konferencije za medije.

Tijekom konferencije predavanja će održati  brojni domaći i inozemni znanstvenici i stručnjaci a svoj dolazak najavila je i Adela Čujko predstavnica RH za Sport pri Europskoj komisiji kao i članovi Nacionalnog vijeća za sport,  koje će po prvi puta jednu od svojih sjednica održati izvan glavnog grada RH, u okviru konferencijskih događanja. Od strane predstavnika SDUŠ-a najavljeno je predstavljanje aktivnosti Nacionalnog programa sporta, a Ekspertna radna skupina za izradu strategije razvoja sporta Grada Splita održat će sastanak, prezentaciju dosadašnjih i plan predstojećih aktivnosti.

Podsjetimo, organizatori konferencije „Strateško planiranje i Upravljanje razvojem sporta“ su Hrvatski institut za kineziologiju i sport (uz potporu Središnjeg državnog ureda za šport Vlade RH), u suradnji s Gradom Splitom, Zajednicom udruga i sportova grada Kaštela i Splitskim savezom športova kao nositeljem, a uz pokroviteljstvo Predsjednice RH  Kolinde Grabar Kitarović.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba