index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Javna tribina: Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)

„Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta)“ naziv je javne tribine koja će se održati 30. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18.00 sati u Amfiteatru tri fakulteta, na adresi Ruđera Boškovića 35 u Splitu.

2019_09_26_tribina.png Posjetitelji će imati prilike čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada. 
Marko Košak, koordinator mreže Zero Waste Croatia i voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj Akciji te je jedan od koautora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja, predstavit će rezultate Analize i preporuke za unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja koje su usvojili grad Prelog i općine Donjeg Međimurja. Također, predstavit će koncept Centara za ponovnu upotrebu. Zašto su baš ove općine među najuspješnijima u RH u odvojenom prikupljanju i recikliranju? Možemo li njihovo iskustvo „kopirati“ i primijeniti u našem gradu i županiji? Samo su neka od tema i pitanja kojima će se baviti javna tribina.
Ivana Krstulović Baković, voditeljica odjela Prava okoliša u Udruzi Sunce, predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu, kako on izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.

Dodatno, građani će se imati prilike upoznati s pojmovima i funkcijama zelenih otoka i reciklažnih dvorišta.Tribinu će moderirati Tina Disopra, voditeljica komunikacija i odnosa s javnošću Udruge Sunce a za sve vas nisu u mogućosti doći, biti će osiguran live stream prijenos tribine putem službene stranice projekta:


https://otpadnijesmece.split.hr/


 

i  youtube kanala projekta:


https://www.youtube.com/channel/UCd8MYa2D07uBliNIjraUBqQ

 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba