index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

U petak na Rivi Europski školski sportski dan

Središnja manifestacija Europskog školskog  sportskog dana u Splitu u sklopu Europskog sportskog tjedna održat će se u  petak od  15 do 17 sati na Rivi.

2019_09_25_sport.jpg Najavili su to na danas održanoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi pročelnik Službe društvenih djelatnosti  Mate Omazić i koordinatorica ESSD za Republiku Hrvatsku ,  doc. dr. sc. Mirjana  Milić s Kineziološkog fakulteta u Splitu koji je nositelj događanja za našu zemlju. Riječ je, kako su kazali,  o paneuropskoj inicijativi  kojoj je cilj promicanje zdravog načina života i ukazivanje na važnost tjelesne aktivnosti prvenstveno školske djece koja se sve manje kreću.
Ove godine u Europski školski sportski dan, prema riječima dr. sc. Mirjane  Milić, uključeno je  33 zemlje Europe , odazvale su se i one koje nisu članice EU. Lani je u Hrvatskoj sudjelovalo 204 osnovne i srednje škole sa više od 45 000 djece, a u Europi oko 2 i po milijuna školaraca.
U suradnji s Gradom Splitom i klubovima HNK Hajduk , KK Split, Ragby klub Nada , RK Ribola-Kaštela i odbojkaških klubova Kaštela, Brda i Split  pozvano je više od 400 učenika iz škola Splitsko-dalmatinske županije,  sudjelovanje su dosad potvrdile osnovne škole Strožanac, Srinjine, Knez Mislav iz Kaštel Sućurca, Profesor Filip Lukas iz Kaštel Starog i Kraljice Jelene te od srednjih  Graditeljsko geodetska škola  i Zdravstveni obrazovni centar.
Ambasador za Republiku Hrvatsku u sklopu Europskog  sportskog tjedna je   Dino Rađa koji će sudjelovati u Europskom školskom sportskom danu u Zagrebu, dok će u Splitu na manifestaciji sudjelovati proslavljena košarkašica Vedrana Grgin, studentica splitskog Kineziološkog fakulteta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba