index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Posjet biskupu Uziniću i samostanu Male Braće

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u sklopu radnog posjeta Dubrovniku susreo se s biskupom Matom Uzinićem u Biskupskoj palači.

2019_09_11_Posjet Biskupu Uzaniću 02.jpg Nakon razgovora, gradonačelnik je zajedno s biskupom Uzinićem i njegovim suradnicima te ravnateljicom Muzeja grada Splita Brankom Brekalo razgledao novi stalni postav Biskupskoga dvora, umjetnička djela iz kolekcije dubrovačkih biskupa. Izložba je otvorena uoči blagdana Velike Gospe.

Gradonačelnik Krstulović Opara i ravnateljica Brekalo posjetili su i knjižnicu u sklopu Franjevačkog samostana Male Braće koja po najnovijim istraživanjima čuva prijepise rukopisa splitskog književnika Marka Marulića. Riječ je o životopisima dvaju splitskih nebeskih zaštitnika, Dujma i Staša, koje je Marulić sastavio u 15. stoljeću na hrvatskom jeziku. Domaćin splitskoj delegaciji bio je gvardijan ovog samostana, fra Veselko Grubišić, koji im je pokazao i originalni primjerak Judite star gotovo 500 godina.

2019_09_11_Posjet Biskupu Uzaniću 01.jpgPodsjetimo, gradonačelnik se u Dubrovniku sastao i sa zamjenicom dubrovačkog gradonačelnika Orlandom Tokić i ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata Varinom Juricom Turk, a s ravnateljicom Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaelom Skurić i Brunom Diklićem iz Ministarstva kulture razgovarao je o izradi Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima u koju Grad Split uskoro kreće.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba