index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Radni posjet Dubrovniku: Suradnja gradova i razmjena dobrih iskustava

Grad Split uskoro kreće u proces izrade Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima.

2019_09_12_Dubrovnik 02.jpgS obzirom kako je Dubrovnik određene korake pri izradi svog plana već odradio, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo posjetili su Zavod za obnovu Dubrovnika kako bi se upoznali s njihovim primjerom.
Ravnateljica Zavoda Mihaela Skurić sa suradnicom Irenom Hrdalo te Bruno Diklić iz Ministarstva kulture splitskoj su delegaciji na današnjem sastanku predstavili proces kroz koji je Dubrovnik prošao posljednjih godina. 2019_09_12_Dubrovnik 01.jpgGlavni koordinator i kontrolor cijelog procesa u ovom je slučaju Zavod za obnovu Dubrovnika, a uključeni su svi relevantni dionici - i struka i građani.

Gradu Splitu u narednom razdoblju predstoji osnivanje povjerenstva i izrada projektnog zadatka, a potom i izrada samog plana. Važno je napomenuti kako Plan ne završava njegovim donošenjem, već je on temelj koji postavlja načela i postupke te njime dalje upravlja lokalna uprava, struka i vlasnik dobra.

2019_09_12_Dubrovnik 03.jpgU sklopu radnog posjeta Dubrovniku gradonačelnik Krstulović Opara sastao se sa zamjenicom dubrovačkog gradonačelnika Orlandom Tokić s kojom je razgovarao o zajedničkim temama dvaju gradova, protekloj sezoni i iskustvima pri provođenju komunalnog reda.

Splitska delegacija jutros je posjetila i Muzej Domovinskog rata na Srđu te s ravnateljicom Varinom Juricom Turk i Mišom Đurašem razgledali impresivan muzejski postav i razgovarali o budućoj suradnji.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba