index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

RaST osigurao sredstva za sanaciju odrona u uvalama Firule i Pošk te mikro deponija na Žnjanu

Razvojna agencija Split - RaST d.o.o. osigurala je 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava za sanaciju pokosa u uvali Firule i punti POŠK-a te sanaciju mikro deponija na istočnom dijelu platoa Žnjan.

2019_09_06_uvala firule.jpg Sredstva su osigurana prijavom na Javni poziv za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije na koji je RaST aplicirao u travnju ove godine temeljem dokumentacije i smjernica dobivenih iz Službe za izgradnju i upravljanje strateškim projektima te Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita.
Projektom će se sufinancirati sanacija odrona i oštećenja nastalih na pomorskom dobru uz šetnice u uvalama Firule i POŠK te sanacija mikro deponija i odstranjivanje opožarenog i divljeg raslinja na istočnom dijelu platoa Žnjan. Jedna od aktivnosti projekta je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za cjelovito uređenje plaža Firule i Ovčice. Cilj projekta je podignuti razinu sigurnosti građana i posjetitelja na pomorskom dobru uvala Firule i POŠK u kojima su se dogodile erozije tla te sigurnost posjetitelja Žnjanskog platoa uklanjanjem mikro deponija s obraslim raslinjem uz odvoz smeća i zaravnavanje deponiranog građevinskog otpada na tom području, kao i stvoriti sve nužne preduvjete za trajno uređenje uvala Firule i Ovčice. Ukupna vrijednost projekta iznosi 922.030,00 kuna, što znači da je 65% potrebnog iznosa pokriveno bespovratnim sredstvima, a ostatak će osigurati Grad Split iz vlastitih izvora.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba