index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Prijem za svjetskog juniorskog plivačkog prvaka Franka Grgića

-Kad mi je najteže ja potegnem, još jače! To je takva motivacijska izjava koju od puno zrelijih i starijih nisam čuo! – kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara dvostrukom juniorskom svjetskom prvaku u plivanju Franku Grgiću na prijemu koji je danas za njega i za njegovog trenera Matu Ružiću, kao i za predstavnike PK Jadran i Hrvatskog plivačkog saveza organiziran u Gradskoj upravi.

2019_09_03_franko01.jpg Dijeleći veselje i upućujući u ime svih čestitke Franku povodom osvajanja naslova svjetskog prvaka, gradonačelnik  je poručio da je njegov uspjeh i najbolji uvod u nadolazeće obilježavanje 100-te obljetnice PK Jadran.
-Na 800 metara sam izašao opuštenije, a na 1500 sam se malo stisa, ali već kad sam izlazio na start na  obe trke izašao sam opušteno, kao da sam plivam bez konkurencije - opisao je Franko svoje plivačke trke u Budimpešti uz napomenu da ni u jednom trenutku nije razmišljao o porazu. Uz trenera Matu Ružića uvelike mu je, kako je rekao, značila podrška njegovog plivačkog kolege Marina Mogića koji ga je bodrio na posljednjoj utrci unatoč svojim zdravstvenim problemima.
Slijedi mu priprema za nastup na OI u Tokiju 2020., a tu će mu s obzirom na intenzitet priprema uvelike značiti i razumijevanje njegove Tehničke škole u kojoj pohađa 3. razred na smjeru za strojarstvo i mehatroniku.
2019_09_03_franko02.jpg-Ovo nam je bila jedna od kontrolnih točaka, sad nas čeka seniorski staž i priprema za Olimpijadu- kazao je trener Mate Ružić koji je u svom radu s Frankom i s drugim plivačima osim treninga puno vremena s njima provodi u svakodnevnim razgovorima kojima, kako je kazao, nastoji održati poniznost što je po njemu ključ uspjeha.
-Kad pužeš doći ćeš do cilja sigurno, ako padneš neće bolit, a ako poletiš visoko bolit će s veće visine! – riječi su koje, kako je kazao, često ponavlja plivačima koje trenira.
Podršku u  daljnjem napredovanju i pripremama za nadolazeću Olimpijadu svojim plivačima Franku Grgiću i Marinu Mogiću, ako i njihovom treneru Mati Ružiću daje njihov PK Jadran, a prema riječima predsjednika Borisa Matošića njihov nastup i uspjeh na OI u Tokiju bit će najljepša čestitka u 100-tu obljetnici kluba koja se dogodine obilježava.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba