index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Posjet mališanima DV Ružmarin

Na početku nove vrtićke godine mališane u DV  Ružmarin na Trsteniku jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš zajedno s pročelnikom Službe za društvene djelatnosti Matom Omazićem.

2019_09_02_DV ruzmarin1.jpg Gradsku delegaciju ugostila je ravnateljica ustanove „Cvit Mediterana“ Rosana Bosnić koja ih je provela kroz tri vrtićke skupine te kroz igraonicu za nadarenu djecu.
„Ovo je prvi vrtić od 2009. godine koji ide u gradnju i koji bi sljedeće pedagoške godine trebao dobiti  130 novih, toliko željenih i potrebnih mjesta za vrtićku djecu u gradu Splitu.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš. Sredstva su, kako je rekla,  osigurana u Proračunu, a  procijenjena   investicija je 13 milijuna bez PDV-a.  Radi se o novoj zgradi koja podrazumijeva izgradnju kako smještaja za vrtićku i jasličku djecu, tako i centralne kuhinje i Upravne zgrade.
Inače, ove godine će gradski vrtići, primiti oko 1250 nove djece  i to je ukupno 4600 djece u gradskim vrtićima i oko 1600 djece u privatnim vrtićima, a sveukupno oko 6000 korisnika.
2019_09_02_DV ruzmarin.jpg„Činjenica je da nekih 300 mjesta u gradu stvarni kapacitet koji nedostaje, a to je i razlog zašto smo uložili goleme napore da otvorimo nove vrtićke kapacitete.“, rekla je zamjenica Jelena Hrgović Tomaš prilikom obilaska DV Ružmarin.  Kupljen je, napomenula je,  prostor za dječji vrtić na Kili, on bi kroz 2 do 3 mjeseca trebao primiti 65 mališana. Uređuju se i dva vrtića u Spinutu i na Lokvama te se traže i neke nove lokacije za vrtićke jedinice, a sve sukladno propisanim prosvjetno-pedagoškim standardima od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. Tako bi do konca godine grad Split trebao imati 100 novih mjesta što znači da će i oni koji su trenutačno raspoređeni u privatne vrtiće biti pozvani da popune mjesto u novim gradskim.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba