index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Zapovjednik „Brasila“ u Banovini

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela primio je danas zapovjednika školskog broda brazilske Ratne mornarice „Brasil“ (U-27),  kapetana Alesandrea Bessa de Oliveiru.

2019_09_02_brazilciweb.jpg Zamjenik gradonačelnika izrazio je dobrodošlicu zapovjedniku 129 metra dugog školskog broda i njegovoj posadi poželjevši im što ugodniji boravak  u gradu podno Marjana.
„Školski brodovi često dolaze u Split gdje su rado viđeni i dragi gosti. Iako nas razdvajaju daleka mora, susrećemo se u mnogo točaka. Brazil i Hrvatska susreću se, među ostalim, i u ljubavi prema nogometu. Naše dvije zemlje susreću se i u pomorstvu i to upravo ovdje, u Splitu, čije je brodogradilište kroz povijest niz brodova isporučilo brazilskim naručiteljima“, kazao je Vela.  Kapetan De Oliveira kazao je kako je glavni cilj višednevne posjete broda  jačanje bilateralne suradnje Brazila i Hrvatske te razmjena iskustava dviju ratnih mornarica. „Pravo je zadovoljstvo da jedan brazilski školski brod nakon dugih 30 godina ponovo dolazi u Split“, dodao je kapetan u čiji je pratnji bio i brazilski veleposlanikPaulo Roberto Campos Tarrisse Da Fontoura.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba