index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

U Splitu otvorena 16. europska skautska konferencija

U organizaciji Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora večeras je svečanim otvorenjem na Tvrđavi Gripe započela 16. europska skautska konferencija (16. European Guide and Scout Conference)  koja je okupila 621 predstavnika i voditelja nacionalnih skautskih organizacija iz 51 zemlje Europe i svijeta.

2019_08_24_Skauti A.jpg Riječ je o zajedničkoj konferencija europskih regija dviju svjetskih organizacija WAGGGS-a i WOSM-a  koja se od 24. do 28. kolovoza održava u Splitu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Hrvatskog Sabora, Gordana Jandrokovića.

2019_08_24_Skauti E.jpgLako je osjetiti dobre vibracije i pozitivan duh koji vlada među vama - poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je u svojstvu izaslanika predsjednice RH, Kolinde Granbar Kitarović i kao predsjednik Organizacijskog odbora sudionicima  zaželio dobrodošlicu. Sudionike su pozdravili i predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, WOSM-a i WAGGGS-a te izaslanici predsjednika Vlade i Sabora RH.

2019_08_24_Skauti D.jpgZajednička konferencija dviju sestrinskih skautskih organizacija Europske regije: Svjetske organizacije skautskog pokreta (WOSM) i Svjetske djevojačke skautske organizacije (WAGGGS), narednih će dana u Splitu definirati strategiju njihovog djelovanja na razini Europe za predstojeće trogodišnje razdoblje.
Potporu organizatorima dali su  Grad Split, Sveučilište u Splitu, Splitsko-dalmatinska županija, Općina Klis te turističke zajednice Grada i Županije. Čitavu organizaciju događaja nosi 120 volontera iz cijele Hrvatske i europskih zemalja, HGSS, Gradska organizacija Crvenog križa, Javna vatrogasna postrojba i Studentski centar. Konferencija će se održavati na studentskom Kampusu.

Sudionici su predsjednici i najistaknutiji članovi organizacije na najvišoj državnoj razini, te vrlo ugledni članovi društva. Stoga je održavanje Europske skautske konferencije u Splitu značajno i za hrvatski turizam. Oni su naši potencijalni promotori u svojim sredinama. Mnogi su i sada produžili svoj boravak ovdje, da spoje „ugodno s korisnim“, odmore se i upoznaju ljepote naše zemlje.

2019_08_24_Skauti B.jpgPovjerivši Hrvatskoj i Splitu domaćinstvo Konferencije, lideri svjetskog skautskog – izviđačkog pokreta žele osnažiti skautizam u Hrvatskoj i ukazati našoj široj javnosti na vrijednosti ovog pokreta za odgoj i obrazovanje djece i mladih. Inače, Split nije izabran za domaćina ni slučajno, ni po nekom „ključu“. Za domaćinstvo se tijekom proteklih nekoliko godina itekako trebalo izboriti među konkurentima, te u završnici „pobijediti“ glavnog protukandidata Maltu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba