index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Starta projekt Grada Splita za splitske umirovljenike u zlatnom dobu - Moj zlatni Split

U splitskoj gradskoj upravi danas je održana prezentacija projekta Moj zlatni Split, a na konferenciji za medije sudjelovali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, voditelj projekta u OTP banci Antun Gustav Matejčić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo te pročelnik Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling Dragan Brtan.

2019_07_26_Moj zlatni Split 02.jpg Konferenciju je otvorio gradonačelnik pokazujući karticu koja označava novo doba u pogledu potpora za splitske umirovljenike, potvrđujući da je ovim projektom ostvario jednu od točaka predizbornog programa. Kartica, koja će od sljedećeg tjedna pristizati na adrese umirovljenika, imat će dvostruku ulogu – bit će platno i identifikacijsko sredstvo. Naime, početkom mjeseca korisnicima kartice uplaćivat će se mjesečni iznosi u visini od 100 do 300 kn, ovisno o kategoriji, a iste će moći koristiti u poslovnicama trgovačkog centra Tommy u Splitu. Osim toga, kartica ima i društvenu dimenziju. Projektom je ponuđena paleta društvenih sadržaja koji će splitskim umirovljenicima u zlatnom dobu omogućiti aktivniji društveni život, a kartica Moj zlatni Split služit će im kao ulaznica. Gotovo svi sadržaji su besplatni, a ostali su dostupni uz velike popuste u ustanovama u kulturi i sportskim klubovima, kojih je gotovo 40. „Ovo je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj i ponosni smo što je ova ideja potekla iz Splita“, istaknuo je gradonačelnik.

2019_07_26_Moj zlatni Split 04.jpgTom prigodom zahvalio se i glavnom partneru na ovom projektu OTP banci, na čelu s predsjednikom Uprave Balázsom Békeffyem, kao i članu Uprave Zvonimiru Akrapu budući su podržali ovaj projekt, te Antunu Gustavu Matejčiću, voditelju razvojnog tima projekta u okviru OTP banke, jer je riječ o jedinstvenom projektu za koji je trebalo razviti poseban sustav.
Prvi put povećane su pojedinačne mjesečne potpore za umirovljenike od 15% do 35%, ovisno o kategoriji, rekla je zamjenica Hrgović Tomaš te dodala kako je u dva mjeseca prikupljanja zahtjeva 2000 pozitivnih rješenja, točnije 82% od ukupno obrađenih zahtjeva umirovljenika, koji ovih dana mogu očekivati kartice na adresama.

2019_07_26_Moj zlatni Split 03.jpgPročelnica Vrvilo, istaknula je da uvođenjem kriterija koji dosada nisu postojali dolazi do pravednije raspodjele sredstva, odnosno da kartica i potpore koje se njome ostvaruju odlaze u prave ruke.
Nakon realizacije ove prve faze projekta Moj zlatni Split nastavit će se daljnje prikupljanje zahtjeva i razvoj novih usluga za nadolazeće razdoblje, te je ovo ujedno i pozivnica splitskim umirovljenicima starijim od 60 godina s mirovinom do 2000,00 kn da predaju zahtjev u Gradu Splitu, ukoliko to dosada nisu učinili. U narednim fazama realizacije projekta Moj zlatni Split cilj je obuhvatiti sve umirovljenike u Gradu Splitu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba