index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća

Zbog nedostatka kvoruma danas je ponovo prekinuta 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Splita. Prekid je uslijedio nakon burne rasprave vijećnika potaknute izviješćem o do sada učinjenom u povodu tematske rasprave o suzbijanju potkornjaka u Park šumi Marjan.

2019_07_19_Sjednica GV - B.jpg Usmenu informaciju su dali gradonačelnik Andro Krstulović Opara, glavni koordinator radne skupine Nenad Ružić, pročelnik Službe društvenih djelatnosti, Mate Omazić i pročelnik Upravnog odjela za financije i kontroling, Dragan Brtan, te pročelnica Službe za reviziju Alma Peroš, dok JU Park šuma Marjan nije imala svog predstavnika na današnjoj sjednici.

2019_07_19_Sjednica GV - C.jpgPrva faza radova na Marjanu je gotova, sve je posječeno, a sada nas očekuje monitoring o stanju na terenu, kazao je Neno Ružić, glavni koordinator radne skupine za sanaciju Marjana. Izvođač, tvrtka  Matima je na Marjanu uspostavila 90 linija žičare, odsječeno je 12790 kubika bio građe, a 38 tisuća zaraženih i suhih stabala se uklonilo. Sve gradske službe i tvrtke su bile uključene, a pomogla je i HRM. Zahvalio se svima koji su pomogli a posebno Čistoći, Parkovima i nasadima, Javnoj ustanovi Park šuma Marjan te brojnim volonterima i građanima. Slijedi, kako je rekao, čišćenje i pranje prometnica i putova po Marjanu. Projekt sanacije je sastavni dio gradskog proračuna, a prema riječima Dragana Brtana pročelnik Upravnog odjela za financije i kontroling do sada za troškove sanacije fakturirano 6,4 milijuna kuna. Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti najavio je reorganizaciju JU Park šume Marjan, a Alma Peroš pročelnica gradske Službe za reviziju po nalogu gradonačelnika pokrenula je postupak revizije nad ovom javnom ustanovom, ali do danas, kako je kazala, nije stigla dokumentacija koju je od njih tražila.

2019_07_19_Sjednica GV - A.jpgRaspravi i izviješću o učinjenom na sanaciji Park šume Marjan prethodilo je usvajanje prijedloga vijećnice Mirne Kovačić kojim se proširuje sastav Odbora za podizanje kvalitete i dostupnosti predškolskog odbora i obrazovanja. Tako će umjesto dosadašnjih devet, Odbor imati 16 članova.

2019_07_19_Sjednica GV - D.jpgO projektu „4 palme“ koji je započeo prije 2016. godine izvijestila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, od tada do danas prikupljena je uglavnom sva potrebna dokumentacija za izgradnju objekta za smještaj štićenika Doma za nezbrinutu djecu  Maestral do njihove 23. godine života i za roditelje teško oboljele djece koja se liječe u splitskim bolnicama. Zamjenica Hrgović Tomaš upoznala je gradske vijećnike i sa trenutačnom fazom izgradnje Hospicija Matošić. U tijeku je, kako je kazala, postupak javne nabave za izbor izvođača radova, a nakon toga će uslijediti rok od  24 mjeseca do kada je potrebno završiti objekt. Oba prijedloga su jednoglasno usvojena.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba