index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Grad, Vlada i Sveučilište sporazumno riješili desetljetne probleme

Čist start za nove splitske projekte u nekretninama vrijednim 285 milijuna kuna.

2019_07_12_sveučilište.jpg Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 10. srpnja 2019. dala suglasnost za sklapanje Sporazuma o načinu podmirenja međusobnih potraživanja između Sveučilišta u Splitu, Grada Splita, Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Time je nakon više od jednog desetljeća riješeno pitanje međusobnih potraživanja i dugovanja koji su opterećivali odnose Grada, Sveučilišta i ministarstava, ali i realizaciju projekata na području  Splita koji su u cijelosti ili dijelom bili vezani za nekretnine u državnom vlasništvu.
 
Potpisom Sporazuma Grad Split će naplatiti 35,04 milijuna kuna potraživanja za komunalni doprinos od Sveučilišta u Splitu, nastao u razdoblju od 2005. do 2010. godine. Zbog toga će obustaviti sudske procese, upravne postupke i ovršna rješenja koja su tijekom 2016. godine pokrenuta nad Sveučilištem u Splitu, ali i  podmiriti svoju obvezu prema Državnom proračunu u iznosu od 18,74 milijuna kuna, čime prestaje biti dužan Državnom proračunu, po prvi puta nakon više od 10 godina.
 
Provedbom Sporazuma stvorile su se i pretpostavke za realizaciju točaka Sjednice Vlade Republike Hrvatske održane u Splitu u svibnju 2018.godine,  odnosno za zaključenje Ugovora o darovanju nekretnina Gradu Splitu i to: 1.660 garažnih mjesta, dio nekretnine u svrhu rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade Osnovne škole Kamen-Šine, nekretnina u k.o. Žrnovnica u svrhu stambene izgradnje „Korešnica“, nekretnina bivše vojarne „Sv. Križ“ Dračevac. Vrijednost predmetnih nekretnina iznosi 284,54 milijuna kuna.
 
Navedeni Sporazum  jednoglasno je podržalo Gradsko vijeće Grada Splita na sjednici 19. lipnja 2019. godine, a usuglašen je zahvaljujući razumijevanju, želji za rješenjem otvorenih pitanja i trudu svih uključenih strana: Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilištu u Splitu te Grada Splita, a posebno Upravnog odjela za financijsko upravljanje i kontroling.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba