index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Nastavak suradnje s bavarskim partnerima na polju medicine

„Projekt uspješne suradnje Medicinskog fakulteta u Splitu i Regimed Kliniken podloga je za našu buduću suradnju na polju medicine.“, ustvrdila je danas na tiskovnoj konferenciji organiziranoj na splitskom Medicinskom fakultetu bavarska ministrica zdravstva Melaniie Huml koja se nalazu u dvodnevnoj posjeti Splitu. 

2019_07_11_medicina.jpg Uz čelnike Grada, Županije i Sveučilišta njen današnji domaćin bio je i hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je najavio i konkretnije dogovore o suradnji s bavarskim partnerima na polju palijativne skrbi i medicinskog turizma.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš koja je u ime Grada Splita nazočila tiskovnoj konferenciji na Medicinskom fakultetu, a kasnije i na organiziranoj  Svečanoj akademiji, upoznala je bavarsku ministricu Huml s aktivnostima koje Grad zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom i nadležnim Ministarstvom zdravstva poduzima po pitanju otvaranja hospicija u Splitu i u tom je smislu izrazila zadovoljstvo što će budući projekti suradnje s bavarskim partnerima doprinijeti razmijeni znanja i iskustava po pitanju palijativne skrbi za potrebite.
Na tiskovnoj konferenciji predstavljen je projekt suradnje Medicinskog fakulteta u Splitu i bavarske  Regimed Kliniken  koji se provodi već četvrtu godinu za redom i  kojim je uključeno više od 100 redovnih i postdiplomskih njemačkih studenata.
U velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta nakon tiskovne konferencije održana je Svečana akademija na kojoj je nakon pozdravnih govora, predsjednik Regiomed Kliniken,  prof. Johannes Brachmann, uručio nagrade najboljim Regiomed studentima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba