index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

24 godine genocida u Srebrenici - Da se nikada ne zaboravi!

Dan sjećenja na genocid u Srebrenici obilježen je tihim i dostojanstvenim mimohodom središtem Splita u kojem je sudjelovalo više od stotinu naših sugrađana.

2019_07_10_srebrenica02.jpg 24 godine - ne zaboravi Srebrenicu, misao je i poruka kolone sjećanja iz koje su odaslane poruke mira, sloge i nade za sve uplakane majke, očeve, braću i sestre nedužnih žrtava genocida u Srebrenici. Imena 33 žrtve koje će uskoro naći počivalište među 6610 nevinih žrtava bezumlja i zla pročitana su na Prokurativama koje su danas bile ispunjem tugom ali i sjećanjem koje u Splitu i Hrvatskoj nikada neće izblijedjeti: - Zaborav otvara mogućnost da se zlo ponovi, a to nikada ne smijemo dopustiti. Neka nas svake godine bude sve više. Trudimo se biti brojni u sjećanju, trudimo se svi skupa biti bolji ljudi, poručio je Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Edin Nurkić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionale manjine Grada Splita dirnuo je okupljene pjesmom ubijene djevojčice koja nije imala prilike odrasti.

Među sudionicima splitskog mimohoda u organizaciji Koordinacije bošnjačkih organizacija u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji bio je i zamjenik gradonačelnika i njegov izaslanik Nino Vela koji je kazao kako mi u Hrvatskoj, na žalost, najbolje možemo suosjećati i razumijeti bol i žrtvu Srebrenice poručivši da smo dužni i obavezni čuvati sjećanje i prenositi poruku: da se nikada više ne ponovi!
Uz zamjenika Velu u mimohodu su bili i predsjednik Odbora za nacionalne manjine Grada Splita Tonći Blažević, pročelnica Ureda Grada Marina Protić te savjetnik gradonačelnika Ivica Grubišić - Gire.
Za 24 tužne godine i sve nevine žrtve na kraju su mimohoda u more bačene 24 crvene ruže.
Spomenimo kako je u sklopu obilježavanja sjećanja na Srebrenicu uoči mimohoda upriličena prigodna monodrama zbora Džennetske ptice Kalibunar iz Travnika pod nazivom 'Da li sam zaboravljen'.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba