index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Bavarska ministrica zdravstva Melanie Huml  na prijemu u Banovini

Uoči sutrašnje Svečane sjednice na splitskom Medicinskom fakultetu zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas u Gradskoj upravi bavarsku ministricu zdravstva Melanie Huml, delegaciju Regiomed Kliniken i predstavnike Sveučilišta u Splitu.

2019_07_10_Njemačka min_zdravstva F.jpg Prijemu je nazočio župan Splitsko – dalmatinske županije Blaženko Boban, prorektor  prof. dr. sc. Tomislav Kilić, dekan Medicinskog fakulteta prof,dr. sc. Zoran Đogaš te prof. dr. sc. Dragan Primorac koji je inicijator suradnje splitskog Medicinskog fakulteta i Regiomed Kliniken započete 2016. godine. 2019_07_10_Njemačka min_zdravstva D.jpgUpravo je projekt uspješne suradnje splitskog Medicinskog fakulteta i konzorcija "Regiomed Kliniken“ razlog boravka bavarske ministrice u Splitu. U protekle tri godine otkako je potpisan  Sporazum o suradnji na splitskom Medicinskom fakultetu 90 njemačkih studenata pohađa redovni studij medicine na engleskom jeziku, 27 liječnika je na postdiplomskom studiju, a 11 profesora iz Bavarske radi pri Sveučilištu u Splitu.

2019_07_10_Njemačka min_zdravstva B.jpg„Split je puno više poznat po turistički priznatim ljepotama, ali u njemu postoji ozbiljni rasadnik znanosti i zahvaljujem se svima koji su inicirali i podržali ovaj projekt.“, poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš na današnjem prijemu u Banovini, a bavarska ministrica Melanie Huml istaknula je da je ovaj projekt suradnje izzertan po tome što je odmah uspio za što su zaslužni ljudi koji su radili na njemu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba