index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Zpočela rekonstrukcija dječjeg igrališta s popratnim sadržajima u Dobrilinoj ulici na Splitu 3

Uvođenjem u posao, izvođači radova proteklih su dana započeli s rekonstrukcijom dječjeg igrališta u Dobrilinoj ulici na području gradskog kotara Split 3.

2019_07_10_Dječje igralište B.jpg Ukupna površina predviđena za uređenje iznosi 2.500m2, a osim samog dječjeg igrališta obuhvaća i okolni teren s tri prostorno funkcionalne cjeline te nove pješačke staze. U sklopu realizacije ovog projekta planirana je i rekonstrukcija javne rasvjete na pješačkoj šetnici koja povezuje OŠ. Split 3 i dječje igralište, gdje će se postaviti energetski učinkovita javna led rasvjeta. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2.500.000 kn s PDV-om, a radovi bi trebali biti završeni do početka iduće školske godine.

2019_07_10_Dječje igralište A.jpgSamo dječje igralište predviđeno je kao jedinstvena prostorno funkcionalna cjelina s dva tematska područja. Sjeverni dio sadržajima je namijenjen djeci mlađeg uzrasta (1 - 9 g.), a južni djeci starije uzrasne skupine (9 - 14 g). Ta podjela ipak nije sasvim isključiva, jer su i na južnoj tematskoj cjelini planirani sadržaji pogodni i za igru mlađe djece. Također, jedna od sprava u potpunosti je prilagođena djeci s invaliditetom tj. djeci u invalidskim kolicima, dok su ostale sprave djelomično prilagođene djeci s posebnim potrebama koja ih mogu koristiti uz pomoć roditelja. Jugoistočno od igrališta, kao zasebna cjelina, izvest će se mini arena za nogomet 'dva na dva'.

Područje parka oplemenit će se pješačkim stazama i stolovima za piknik čime će postati ugodno mjesto za odmor i užitak cijele obitelji. Postojeći kamin ostat će dijelom novouređene cjeline.
Izvođač građevinsko-zanatskih radova je tvrtka Građevno Zec d. o. o., izvođač radova na ugradnji sprava je tvrtka Invent Co d. o. o., dok će hortikulturno uređenje obaviti gradska tvrtka Parkovi i nasadi d. o. o. Nadzor nad izvođenjem radova vrši tvrtka Albus d. o. o.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba