index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Obavijest poslovnim subjektima Grada Splita o obvezi izdavanja elektroničkih računa u javnoj nabavi, od 1. srpnja 2019. godine.

Grad Split obavještava sve poslovne subjekte koji Gradu Splitu šalju račune da od 1.7.2019. godine Grad Split neće biti u mogućnosti zaprimati i obraditi račune koji nisu izdani sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 94/2018; u daljnjem tekstu Zakon).

2019_06_28_E-račun.jpg Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, u pravni poredak Republike Hrvatske prenose se odredbe Direktive EU/2014/55 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. godine, kojom je uređeno elektroničko izdavanje računa u javnoj nabavi. Uvodi se europska norma za razmjenu strukturiranih elektroničkih računa.
Ovaj se Zakon primjenjuje na elektroničke račune koji su izdani javnim i sektorskim naručiteljima na temelju ugovora o javnoj nabavi ili okvirnih sporazuma sklopljenih sukladno Zakonu o javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 120/16), uključujući i postupke jednostavne nabave.

Za potrebe izdavanja e-Računa poslovni subjekt treba prvo odabrati informacijskog posrednika. Popis informacijskih posrednika možete pronaći na web poveznici MINGO: https://www.mingo.hr/page/kategorija/e-racun


Sve ostale isporuke računa putem elektroničke pošte ili na neki drugi način ne smatraju se valjano razmijenjenim e-Računima i morati će se odbiti budući je takvo zaprimanje u suprotnosti s odredbama Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (Mišljenje MINGO).

Više o e-Račun možete pronaći na web stranicama FINA-e https://www.fina.hr

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba