index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Gradska uprava u procesu povećanja kapaciteta gradskih vrtića

Za kupnju, adaptaciju i uređenje prostora za nove vrtićke skupine Grad Split je u ovogodišnjem Proračunu namijenio šest i pol milijuna kuna.

2019_06_05_vrtići.jpg Od toga su četiri i pol milijuna kuna rezervirana za kupnju poslovnog prostora na Kili, a Grad je danas, objavom u dnevnoj novini, pozvao sve vlasnike koji posjeduju poslovne prostore u tom dijelu grada da iskažu svoje ponude. Novi vrtić na Kili trebao bi imati minimalno 350, a maksimalno 500 kvadratnih metara, uz pripadajući vanjski prostor - buduće dječje igralište. Plan gradske uprave je, ovisno o dinamici postupka provođenja kupnje navedenog prostora, tijekom jeseni 2019. godine, u navedeni prostor smjestiti dvije jasličke i dvije 10-satne vrtićke skupine, odnosno oko sedamdesetero djece.
 
Uz navedeno, dva gradska prostora, jedan u Spinutu, te drugi na Lokvama uskoro kreću u adaptaciju, kako bi na početku predstojeće pedagoške godine, 2. rujna 2019. godine, primili prve mališane. Za adaptaciju tih prostora u objekte dječjih vrtića sredstva su osigurana u Proračunu Grada Splita. U navedenim prostorima  kapaciteti postojećih vrtića proširit će se za dvije skupine.
 
Također, tijekom ove godine očekujemo početak radova na dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin u kojem bi svoje mjesto trebalo pronaći oko 130 djece raspoređenih u sedam odgojnih skupina, za koji je priprema dokumentacije u završnoj fazi. U objektu je planirana i novu centralnu kuhinju te sjedište stručnih službi i uprave dječjeg vrtića Cvit Mediterana.
 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba