index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Hrgović Tomaš primila izaslanstvo francuskog nosača helikoptera

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je jutros izaslanstvo francuskog amfibijskog nosača helikoptera L 9015  „Dixmude“ koje je predvodio veleposlanik Francuske Republike Phillipe Meunier.

2019_06_04_francuski brod2.jpg -Cijenimo razvoj prijateljskih odnosa s Francuskom. Između ostalog, Grad Split ima uspostavljenu suradnju s francuskim gradom Marseilleom. Žao mi je što vas u splitskoj luci nije dočekalo toplo sunce uobičajeno za ovo doba godine, već kiša. No, tome usprkos vjerujem da ćete uživati u ljepotama grada - kazala je zamjenica Hrgović Tomaš, zaželjevši zapovjedniku broda, komodoru Jean Porcheru, da se što veći dio njegove posade u skoroj budućnosti u grad pod Marjanom vrate kao turisti. Govoreći o svrsi dolaska u Hrvatsku, komodor Porcher istaknuo je zajedničko uvježbavanje sa snagama HRM-a, ali i prijateljsku nogometnu utakmicu.
-Moram priznati da se moja posada doista veselila uplovljavanju u Split. Među njima je veliki interes da uživaju u prirodnim i povijesnim ljepotama ovog grada - kazao je zapovjednik francuskog broda koji u Splitu boravi do 7. lipnja. Veleposlanik Meunier naveo je da dolazak nosača helikoptera predstavlja važnu kariku u daljnjem razvoju francusko-hrvatskih odnosa.
2019_06_04_francuski brod1.jpgAmfibijski nosač helikoptera „Dixmude“ (klasa „Mistral“) dužine je 199 metara. Može bazirati 16 borbenih i transportnih helikoptera, te ukrcati 40 tenkova i 900 vojnika. Unutar ovog ekspedicijskog broda nalazi se bolnica opremljena pripadajućim ambulantama, operacijskim salama i laboratorijima. Također, brod je namijenjen i za zadaće plovećeg zapovjedništva flote pri združenim pomorskim operacijama.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba