index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Na jesen starta obnova Matoševe, a u pripremi i obnova Gajeve ulice 

Za dvije vrlo frekventne prometnice u samom gradskom centru, Matoševu i Gajevu ulicu, Grad Split priprema tehničku dokumentaciju za opsežnije zahvate obnove (investicijsko i izvanredno održavanje) koji će uslijediti po okončanju javnog natječaja.

2019_06_03_matoševa_gajeva.jpg Za Matoševu ulicu, od križanja sa Kaštelanskom ulicom do križanja sa Nazorovim prilazom, predviđena je sanacija nogostupa uključujući postavljanja novog završnog kolnog zastora, a što uključuje i rješavanje odvodnje i kanalizacije. Osim navedenog planira se izmjena stabala postojećeg drvoreda, a zbog njihove starosti. Naime, postojeća stabla predstavljaju i potencijalno realnu opasnost po  sigurnost građana, kako pješaka tako i vozača. Radovi na revitalizaciji Matoševe startaju već na jesen, a ukupna vrijednost zahvata iznosi oko 650 tisuća kuna, s PDV-om.

Što se tiče Gajeve ulice,  u tijeku je odabir ponuđača koji će izraditi projekt izvanrednog održavanja, a što spada u grupu zahtjevnijih i opsežnijih radova na održavanju jedne prometnice. Navedeno  u konkretnom slučaju podrazumijeva rješavanje prometa u mirovanju, dinamičkog prometa te završno hortikulturno uređenje. S obzirom da je u  tijeku priprema za provođenje natječaja za izradu projektne dokumentacije,  u ovom trenutku se još ne može govoriti o procijeni troška,  kao ni o dinamici izvršenja radova.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba