index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Dan hrvatskih branitelja grada Splita

Danas je na Trumbićevoj i Branimirovoj obali u sklopu proslave Dana branitelja grada Splita otvorena izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ i TT zbora Hrvatske vojske i MUP-a.

2019_06_02_branitelji1.jpg Građani uz izložene fotografije, oružje i ratnu opremu mogu razgledati i brodove Hrvatske ratne mornarice, patrolni "Omiš" i raketni "Vukovar" te borbena vozila Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.
- Ovih dana Split slavi svoje branitelje, svoju pobjedu i prisjeća se Dana državnosti – započeo je svoje obraćanje gradonačelnik Andro Krstulović Opara naglasivši kako mu je osobito zadovoljstvo na Trumbićevoj i Branimirovoj obali, u srcu hrvatskog, pobjedničkog i oslobođenog Splita proslaviti Dan splitskih branitelja. – Budite uvjereni da ćemo iduće godine 30. svibnja ponovno slaviti i kako Dan državnosti, koji nas sve vezuje za jednu misao: slobodnu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku, koja nije mogla biti samo proglašena u Saboru, već je morala biti izborena krvlju vaših suboraca i vašim oslobodilačkim akcijama – istaknuo je gradonačelnik.
Okupljenim braniteljima i građanima Splita obratio se i župan Blaženko Boban uputivši iskrene čestitke povodom Dana branitelja, a ravnatelj Muzeja domovinskog rata u Splitu Matej Gabrilo rekao je kako se današnjom izložbom prisjećamo postrojbi nastalih na području Splita i njihovog djelovanja u obrani domovine.
2019_06_02_Branitelji2.jpgIzložbu je otvorio general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske koji je uputivši čestitke rekao kako je ovaj spomen na slavne dane prošlosti vrijedna poruka za buduće generacije da s jednakim žarom i ljubavlju kojom su branitelji grada Splita išli u obranu domovine nastave čuvati svetinje svojih očeva i djedova, a to su mir i sloboda domovine Hrvatske.
Izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ od sutra pa sve do 10. lipnja može se razgledati u atriju zgrade Gradske uprave – Banovini.
Vrhunac ovogodišnje proslave Dana branitelja grada Splita održat će se večeras na splitskoj rivi gdje će nastupiti rock grupa Vatra, a nakon koncerta, u 22 sata uslijedit će i svečani vatromet.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba