index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Dani otvorenih vrata EU fondova

Na Prokurativama su danas održani Dani otvorenih vrata EU fondova koje u sklopu svojih redovitih informativno-edukativnih aktivnosti diljem Hrvatske provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

2019_06_01_EU fondovi2.jpg Zainteresirani građani imali su priliku obići info-štandove i na licu mjesta upoznati uspješno provedene EU projekte s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko- kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, kao i osobe zadužene za njihovu pripremu i provedbu.
U ime grada domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Andro Krstulović Opara: - Ova izložba je prilika da se još jednom uvjerimo kako EU fondovi uistinu pokreću hrvatski jug, Split i cijelu Hrvatsku i sjajan je putokaz da vidimo dokle smo došli i kuda idemo dalje. Jasno je da uspijeh ovakvih projekata, svježe ideje, konkurentnost i mladost razvijaju pojedince, poslove, grad i domovinu, kazao je.
Primjere i praksu uspješnih EU projekata Grada Splita, među kojima posebno „Split - mjesto dodira sporta i kulture“ i „Marjan 2020 - Brdo prošlosti, oaza budućnosti“, predstavili su zaposlenici gradske Službe za međunarodne i EU projekte na čelu s pročelnicom Radojkom Tomašević. Iz resorne službe podvukli su i važnost EU projekata za otvaranje radnih mjesta pri čemu Grad Split trenutno kroz provedbu različitih projekata zapošljava preko 200 ljudi.
2019_06_01_EU fondovi1.jpgSpomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije istaknula je kako sve više gradova i općina koristi mogućnosti EU fondova te da se ne radi više o sretnim okolnostima već o sustavnom načinu funkcioniranja koji uistinu mijenja Hrvatsku na bolje.
Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata”, koji se osim u Splitu održavaju još u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, je predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Od ove godine informativno-edukativni dio programa dodatno su obogatili dodatni sadržaji pa su tako posjetitelji mogli uživati u dječjim aktivnostima i kulinarskim delicijama.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba