index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Započela izgradnja fekalnog kolektora na Mejašima

-S ovim projektom šezdesetak domaćinstava u kojima stanuje 250 ljudi, naših sugrađana, spojit ćemo na kanalizaciju i vodoopskrbnu mrežu. To je ono na čemu stalno radimo, a to je povezivanje istoka grada s infrastrukturom suvremenog življenja. Investicija je vrijedna oko 2,1 milijun kuna - kazao je to danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na početku izgradnje fekalnog kolektora duljine 533 metra i vodoopskrbnog cjevovoda duljine 254 metra na Mejašima.

2019_05_31_Mejaši1.jpg Kako je najavio gradonačelnik, započeti zahvati samo su početak opsežnih radova u proširenju kanalizacijsko-vodovodne mreže u gradu pod Marjanom.
 
-Danas su objavljeni natječaji za vrlo značajne zahvate u vrijednosti od 170 milijuna. Riječ je o nadogradnji vodospreme na Visokoj, rekonstrukciji oko 11 kilometara kanalizacijske mreže, uz izgradnju niza retencijskih bunara za razdvajanje  oborinskih i fekalnih voda… Sve to je samo početak velikih zahvata koje ćemo  u sljedećih nekoliko godina raditi, a koji će težiti oko 1,4 milijardu kuna. Sve to podrazumijeva oko 90 kilometara kanalizacijske mreže i 55 kilometara nove i rekonstruirane vodovodne mreže u našoj splitsko-solinskoj aglomeraciji. Kamen, Šine i Mejaši dobit će oko 600 novih priključaka. Odnosno oko 3000 građana tog dijela Splita dobit će priključak na odvodnju. Tu ne ubrajam opsežne zahvate koji nas čekaju u projektu spajanja Žrnovnice. Naglašavam da raspisani tenderi obuhvaćaju i povezivanje Srinjina - rekao je Krstulović Opara. Što se tiče buduće vodovodne i kanalizacijske mreže na Korešnici gdje je najavljena izgradnja stanova, gradonačelnik je rekao da je, sukladno hodogramu,  u tijeku faza prikupljanja potrebnih podataka kao temelj budućeg projektnog zadataka. 
 
2019_05_31_Mejaši 2.jpgKako je objasnila direktorica agencije Eko-Kaštelanski zaljev Tina Runjić Ćuk predviđeno trajanje danas započetih radova je devet mjeseci, od čega će posljednja tri mjeseca trajati završno razdoblje u kojem će se obaviti tehnički pregled i ishoditi pravomoćna uporabna dozvola. Tomislav Šuta, direktor Vodovoda i kanalizacije Split izrazio je zadovoljstvo predviđenim radovima na budućoj vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži splitske aglomeracije. Početku radova nazočio je i predsjednik Mejaši Vice Mihanović.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba