index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Konstituirano pet vijeća nacionalnih manjina Grada Splita

U Splitu su, nakon nedavno provedenih izbora, održane konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina pod vođenjem gradonačelnika Andre Krstulovića Opare te njegove zamjenice Jelene Hrgović Tomaš.

Vijećnici su izabrali čelne ljude koji će vijeća voditi u narednom četverogodišnjem razdoblju.
Pripadnici nacionalnih manjina putem izabranih članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina sudjeluju u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima s ciljem unapređivanja, očuvanja i zaštite položaja nacionalnih manjina u društvu, a sve u skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i drugim pravnim propisima koji pobliže reguliraju ovo područje.

2019_05_23_Albanci1.jpgVijeće albanske nacionalne manjine je za predsjednika izabralo Smajla Begua, a za zamjenika predsjednika Marina Prekpaljaja.2019_05_23_Bošnjaci 1.jpgVijeće bošnjačke nacionalne manjine je za predsjednika ponovno izabralo Edina Nurkića, a za zamjenika predsjednika Ibrahima Durakovića.


2019_05_24_Crnogorci1.jpgVijeće crnogorske nacionalne manjine je za svoju je predsjednicu izabralo Dušicu Mijušković Malada, a za zamjenicu predsjednice Ljiljanu Dajak.


2019_24_05_Makedonci1.jpgVijeće makedonske nacionalne manjine je za predsjednicu izabralo Anicu Plazonić, a za zamjenicu predsjednice Makedonku Knezović.2019_05_27_Slovenci1.jpgVijeće slovenske nacionalne manjine je za predsjednicu ponovno izabralo Nadeždu Eterović, a za njenu zamjenicu Irenu Novak.Na području Grada Splita za predstavnicu mađarske nacionalne manjine izabrana je Annamaria Bešlić, a za njenu zamjenicu Geza Olah.

Tijekom lipnja očekuje se konstituiranje i Vijeća srpske nacionalne manjine.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba