index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Obilježava se Dan hrvatskih branitelja grada Splita

„Danas se treba prisjetiti svih branitelja, posebno onih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Danas se valja prisjetiti i pravog Dana državnosti. Vjerujem da ćemo iduće godine 30. svibnja slaviti i kao Dan državnosti.

2019_05_30_Lovrinac A.jpg Ima pravo to kazati, jer sam jedan od rijetkih aktivnih političara koji su te 1990. godine bili u prvom, demokratskom sazivu Hrvatskog sabora te sudjelovao u donošenju Ustava RH i odluke o osamostaljenju RH. Stoga imam pravo reći da je upravo 30. svibnja jedini, pravi i istinski Dan državnosti koji naši ljudi u domovini, BiH i inozemstvu nose u srcu. 2019_05_30_Lovrinac D.jpgStoga mi je drago da Dan hrvatskih branitelja grada Splita, s našim braniteljima i našim prijateljima možemo svečano proslaviti taj dan“, kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara povodom obilježavanja svečanog dana hrvatskih branitelja grada podno Marjana.

2019_05_30_Park branitelja B.jpgPolaganjem vijenaca na Groblju hrvatskih branitelja i na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu, potom i na spomenik u Parku branitelja pred zgradom Gradske uprave, započeo je jutros program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Splita. 2019_05_30_Zastava A.jpgUz splitskog gradonačelnika, njegovih zamjenika Jelene Hrgović Tomaš i Nina Vele te predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića, vijence su danas polagali i izaslanik ministra branitelja Jozo Šerić, župan Blaženko Boban, predstavnici Hrvatske ratne mornarice te brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U katedrali svetog Dujma služena je i sveta misa za sve branitelje pale za slobodu Republike Hrvatske. Dodajmo da je danas preko južnog pročelja zgrade Gradske uprave razvijena i 22 metra duga hrvatska trobojnica.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba