index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Splitski osnovci s partnerima realiziraju EU projekt o kulturnoj baštini

„Europska kulturna blaga-gdje prošlost susreće budućnost“ tema je dvogodišnjeg EU projekta u okviru programa Erasmus+ KA2 kojega zajedno s partnerskim školama iz Portugala, Španjolske, Grčke i Litve provodi splitska Osnovna škola Marjan.

2019_05_14_OŠ Marjan-Erasmus A.jpg Drugi transnacionalni susret učenika i nastavnika škola koje rade na projektu održava se ovaj tjedan u Splitu. Uz edukativne radionice domaćini iz škole Marjan svoje prijatelje upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima Splita. Tim povodom zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš i  pročelnik Službe društvenih djelatnosti Mate Omazić primili su danas u Gradskoj upravi 14 učitelja i 18 učenika koji rade na realizaciji ovog EU projekta. Tako su uz splitske osnovce i ravnateljicu njihove OŠ Marjan Zdenku Barović na prijemu bili predstavnici škola Agrupamento de Escolas de Avis iz Portugala, CEIP Tagoror iz Vecindaria sa Kanarskih otoka u Španjolskoj, Dimotiko Sxoleio Florinas "Theodoros Kastanos" iz Florine u Grčkoj i Mokykla "Sokratus" iz  Vilniusa u Litvi. Svi su iskazali svoje oduševljenje prirodnim i kulturnim znamenitostima grada, kao i izuzetnom gostoljubivošću njihovih domaćina. Jedinu zamjerku imaju, kako su kazali, na trenutačne vremenske prilike u Splitu.

2019_05_14_OŠ Marjan-Erasmus B.jpg„Jako mi je drago vidjeti da ste ispuni našu gradski vijećnicu:“,  poručila im je uz dobrodošlicu  zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, a ravnateljica Barović iskazala je zadovoljstvo podrškom Grada tijekom realizacije EU projekata u kojima OŠ Marjan sudjeluje već 10 godina. OŠ Marjan, kako je rekla, tijekom dvije godine trajanja ima dva Erasmus KA2 projekta ukupne vrijednosti 40 000 eura, a od  2011. godine sudjeluje u Comenius i Erasmus projektima vrijednosti većoj od 100 000 eura.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba