index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Hrgović Tomaš primila zapovjednika NATO brodovlja

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš primila je danas komodora Boudewijna Bootsa, zapovjednika NATO skupine brodova (SNMG2) koja je iz dalekog Crnog mora doplovila  u višednevnu  posjetu gradu pod Marjanom.

2019_05_14_Brod 02.jpgPoželjevši gostima toplu dobrodošlicu zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je Split često odredište prijateljskih posjeta brodova zemalja Sjevernoatlantske vojne alijanse.

Premda je vaša posjeta radne naravi, želim vam ugodan boravak i dobar odmor. Posjetite naš grad zajedno i s vašim obiteljima te razgledajte prirodne i povijesne ljepote Splita kao dragi turisti - kazala je, među ostalim, Hrgović Tomaš. 2019_05_14_Brod 01.jpgU razgovoru s komodorom Bootsom, u čijoj su pratnji bili i zapovjednici pratećih brodova, zamjenica se zanimala i za osnovne zadaće te vrste misija koje obavlja grupa SNMG2. Kako je pojasnio zapovjednik, skupinu SNMG2 čini devet brodova stalno angažiranih u području Sredozemlja, a u Split su doplovili iz Crnog mora gdje su bili u misiji podrške Ukrajini i susjednim zemljama, partnerima NATO saveza. Sa kolegama iz Hrvatske ratne mornarice, najavio je zapovjednik,  slijedi zajednička vježba (PASSEX) te prezentacija opreme i demonstracija kraljevskih marinaca Ujedinjenog kraljevstva.

2019_05_14_Brod 03.jpgVjetar koji nas je pratio za vrijeme dolaska bio je dosta jak i jedva sam čekao sa svojom posadom uploviti u mirnu luku ovog prelijepog grada - kazao je na kraju razgovora komodor Boots. Zapovjedni brod SNMG2 skupine je 144 metra duga nizozemska fregata „HNLMS Evertsen“ koja je također doplovila u Split. 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba