index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Čist grad - čist obraz

Simbolično, u pet do podne, u ulici Ruđera Boškovića na Splitu 3, gradonačelnik Andro Krstulović Opara označio je start kampanje Čist grad - čist obraz. U akciju su uključene gradske komunalne službe i tvrke, a zaštitno lice akcije je maskota Kapetan #ŠkoFaca.

2019_04_13_Čist grad - čist obraz 03.jpg Grad nam može i mora biti još čišći. Sad je vrijeme čišćenja apartmana i ogromne količine smeća odgovorni građani bacaju na pravo mjesto, a nažalost neodgovorni na javnu površinu. Primijetili smo i puno psećeg otpada po ulicama, niti je zdravo niti je lipo, posebno našoj dici koja se igraju na dječjim igralištima. Škovaca ima na sve strane i naše službe koje građani plaćaju ne mogu same. 2019_04_13_Čist grad - čist obraz 02.jpgKampanja će trajati sve dok ne shvatimo da su 'pinezi' koje dajemo za čišćenje grada veliki novci. Imamo i škrabotine koje trebamo razlikovati od grafita koji su umjetnost. Pozivam građane da urede svoje fasade, kao što operu aute, uređuju sebe, tako i njihova kuća i okućnica mora biti uredna. Idemo prvo edukativno, pozivamo sve na suradnju, a onda, ako treba, i represivno – rekao je gradonačelnik.

Naglasio je kako svi zajedno moramo uređivati svoj grad i kada budemo imali čist grad imat ćemo i čist obraz. Potom je sa suradnicima prebojao škrabotinama nagrđen zid, kao pokaznu vježbu.

2019_04_13_Čist grad - čist obraz 01.jpgU sklopu akcije kreću pojačane aktivnosti Čistoće koje je najavio v. d. direktor Ante Aleksić. Glomazni otpad će se odvoziti dva puta mjesečno i to na 15 lokacija u kotarevima, a izabran je konačno i gradski koncesionar za šut. Pročelnik Damir Ordulj zadužen za komunalne poslove najavio je strože kažnjavanje neodgovornih vlasnika pasa koji ne kupe pseći izmet. Po kotarevima će biti podijeljene i lopatice i vrećice u tu svrhu.

Građani se pozivaju na aktivnu suradnju s gradskim kotarevima i prijavljuju sva nedolična ponašanja nadležnoj gradskoj službi i komunalnim redarima na terenu.

Kampanju prati i jingle čiji je autor Vojko V.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba