index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Veleposlanik Kraljevine Španjolske posjetio Split povodom otvorenja konzulata

Veleposlanik Kraljevine Španjolske Alonso Dezcallar Mazzarredo prigodom svog prvog službenog posjeta Splitu susreo se s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom nakon čega su obojica nazočili svečanom otvaranju španjolskog konzulata u našem gradu.

2019_03_15_Veleposlanik kr_Španjolske E.jpg U srdačnom i prijateljskom razgovoru veleposlanika Dezcallar Mazzarreda i gradonačelnika Krstulovića Opare naglasak je stavljen na intenziviranju suradnje na svim poljima, osobito na gospodarskom i poslovnom planu, pri čemu će ponovno oživljena aktivnost novootvorenog konzulata i uloga danas inauguriranog počasnog konzula Mirka Tunjića zasigurno biti od velikog značaja.

2019_03_15_Veleposlanik kr_Španjolske B.jpgGradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako dvije prijateljske zemlje dijele brojne zajedničke vrijednosti, a osobita nam je poveznica naš Mediteran. Otvaranje španjolskog konzulata, koji je 22. počasni konzulat u Splitu, kazao je, još je jedan dokaz kako Split postaje i biti će važno središte na istočnoj obali ali i u regiji.

2019_03_15_Hotel Park A.jpgŠpanjolski veleposlanik istaknuo je kako Kraljevina Španjolska otvaranjem konzulata želi naglasiti važnost Splita i regije te pridonijeti još snažnijem povezivanju među dvama zemljama. Potencijal za suradnju, kazao je, osobito je velik na polju turizma i jačanju poslovnih veza, uz tradicionalno dobru kulturnu suradnju. Novi počasni konzul Mirko Tunjić zahvalio se na povjerenju Kraljevini Španjolskoj i stavio na raspolaganje institucijama i građanima Splita i Republike Hrvatske, osobito prilikom turističke sezone kada u našem grada i zemlji boravi veliki broj turista, a među njima sve više španjolskih građana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba